Kesinleşti! 1 Yıl Boyunca Aylık Yüzlerce TL Alabilirsiniz..! PTT Giderek Paranızı Alın…

Kesinleşti! 1 Yıl Boyunca Aylık Yüzlerce TL Alabilirsiniz..! PTT Giderek Paranızı Alın…

1 yıl boyunca aylık yüzlerce TL almak ister misiniz? PTT Binasına giderek paranızı hemen almak için elinizi çabuk tutun.

Pandemi sürecinde vatandaşlara verilen pek çok destek bulunmaktadır. Özellikle, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gelir durumuna bakılmazsınızın, yurt içi ve yurt dışında doğum yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm ailelere doğum yardımı verilmektedir. Bakanlık tarafından verilen doğum yardımı programı kapsamında, başvuru yapan aileler, ilk çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve ondan sonraki çocukları için de 600 TL ödeme almaktadır. Peki, Doğum Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT üzerinden anında alabilirsiniz! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk için 600 TL doğum yardımı verilmektedir. Pandemi sürecinde devreye alınan yardımlar verilmeye devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım ödemesi verilmeye devam ediliyor. Doğum yardımı parası hem çalışan hem de çalışmayan tüm annelere verilmektedir.

Doğum Yardımından Kimler Faydalanabilir!

Türk vatandaşları ve Mavi kart sahiplerine verilecek Doğum Yardımı, annenin veya babanın ya da her ikisinin Türk vatandaşı ya da mavi kart sahibi olması gerekmektedir. Verilen doğum yardımı 15.05.2015 tarihinde ve sonrasında dünyaya gelen canlı doğumlar için verilen yardımdır. Bu tarihten önce dünyaya gelen çocuklara doğum yardımı verilmemektedir. Fakat ödeme miktarı çocuk sırasına göre farklılık göstermektedir.

Doğum Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğum Yardımı Başvurusu anne doğum yaptıktan sonra nüfus müdürlüğünde çocuğun kayıt işleminden sonra Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi doldurulduktan sonra şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılacaktır. Başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılacaktır. Başvurunuz onaylandığı takdirde para hesabınıza yatacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum