Kimliğiyle Başvuran Herkese Ayda 1037 Liralık Maddi Yardım Verilecek! Online Başvurular Başladı

Kimliğiyle Başvuran Herkese Ayda 1037 Liralık Maddi Yardım Verilecek! Online Başvurular Başladı

Maddi desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara düzenli olarak ayda 1037 liralık maaş vereceğini açıklayan Vakıflar Genel Müdürlüğü milyonlarca vatandaşı sevince boğdu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi vatandaşlara karşılıksız 1037,96 liralık muhtaç aylığı bağlayacağını duyurdu. Milyonlarca vatandaşın sevinçle karşıladığı bu haberin detayları merak edildi. Çok sayıda insanın maddi olarak desteğe ihtiyacı olduğu bu günlerde adeta ilaç gibi gelecek VGM muhtaç aylığının başvurusu nasıl yapılır, kimler alabilir, şartları neler gibi pek çok sorunun yanıtını araştırmaya başladı.

2021 MUHTAÇ AYLIĞI NE KADAR?

Maddi desteğe muhtaç olduğu tespit edilen vatandaşlara her ay düzenli olarak verilecek olan muhtaç aylığının miktarı 2021 yılında 1037 lira oldu.

MUHTAÇ AYLIĞI KİMLERE VERİLİR?

Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklara ve yüzde 40 ve üzeri engelli olan muhtaç vatandaşlara belirli şartları karşılamaları durumunda Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün vereceği muhtaç aylığının koşulları şunlardır;

  • Başvuru yapan muhtaç kişinin herhangi bir sosyal güvencesinin olmaması
  • Herhangi bir geliri ya da aylığı olmaması
  • Mahkeme kararı ya da kanunla bakım altına alınmamış olması
  • Kişiye gelir sağlayan bir taşınır ya da taşınmaz malı olmaması veya taşınır/taşınmaz malı olup buradan elde edeceği aylık ortalama gelir miktarının muhtaç aylığı miktarını geçmemesi gerekmektedir.

MUHTAÇ AYLIĞI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Muhtaç aylığı başvuru formu
  • Başvuru yapan engelli vatandaşlardan özrünü belirten sağlık kurulu raporu  

MUHTAÇ AYLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Muhtaç aylığı başvuru formunu doğru bir şekilde doldurup imzalayan vatandaşların ikamet ettikleri ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bizzat giderek ya da posta yoluyla başvuru yapması gerekmektedir. Bu yardımdan yararlanmak isteyen kişi engelli ise başvuru formu ile birlikte özür durumunu belirten sağlık kurulu raporunu da Vakıflar Bölge Müdürlüğüne iletmesi gerekmektedir. 

MUHTAÇ AYLIĞI BAŞVURUSU E-DEVLET

Muhtaç aylığı başvurusunu internet üzerinden gerçekleştirmek isteyen vatandaşların öncelikle e-devlet şifresi olması gerekmektedir. PTT şubelerinden ücretsiz bir şekilde alınabilecek e-devlet şifresi ile sisteme giriş yaptığınızda İçişleri Bakanlığı menüsüne girmelisiniz. Ardından Muhtaçlık (Dul Yetim Maaşı) başvurusuna tıklamalısınız. Açılan sayfada sizinle ilgili istenilen bilgileri doğru bir şekilde doldurduktan sonra başvurunuzu teslim edebilirsiniz. Başvurunuz ilgili kurum tarafından incelenecek ve olumlu bir sonuç aldığınızda tarafınıza dönüş yapılacaktır. Muhtaç aylığı almaya hak kazanan kişilerin sonuçlar açıklandıktan sonra e-Devlet üzerinden sosyal hizmetler banka hesabı tanımlama adresine girerek maaşının hangi hesaba yatmasını istediğini seçmesi gerekmektedir.

MUHTAÇLIK MAAŞI NEREDEN ALINIR NE ZAMAN YATAR?

Dileyen vatandaşlar muhtaçlık aylığını PTT şubelerine bizzat giderek çekebilir ya da bu aylığı kamu bankalarından birine yönlendirerek seçtiği bankalardan birinden teslim alabilirler. Başvurusu onaylanan kişilerin aylıkları TC kimlik numaralarının son hanesine göre belirli tarihlerde yatırılacaktır.  

MUHTAÇ AYLIĞI NEDEN KESİLİR?

Muhtaç aylığı almaya hak kazanan kişiler bazı durumlarda bu aylığı alma hakkını kaybedebilir. Örnek vermek gerekirse; yetim erkek çocukları 18 yaşını geçtiğinde ya da yükseköğretimde eğitim alıp 25 yaşını tamamladıysa aylık almaya devam edemez. Kişinin muhtaçlık durumu ortadan kalkarsa ya da bakım altına alınırsa veya vefat ederse de muhtaç aylığı kesilir. Muhtaç aylığını herhangi bir gerekçe olmadan aralıksız 3 ay çekmeyen kişiler de bu hakkını kaybeder.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum