Kış Öncesi Milyonlara Büyük Müjde..! 25 Bin TL Karşılıksız ve Geri Ödemesiz Destek

Kış Öncesi Milyonlara Büyük Müjde..! 25 Bin TL Karşılıksız ve Geri Ödemesiz Destek

Duyan herkes müracaat ediyor. Vatandaşlar kış ayları öncesinde nasıl geçineceğini kara kara düşünürken, müjdeli haber geldi. Başvuru yapanlara 25.000 TL karşılıksız ve geri ödemesiz devlet yardımı yapılacak. Başvuru şartları ve detaylar açıklandı.

Başvuru yapanlara 25.000 TL karşılıksız ve geri ödemesiz devlet yardımı verilecek. Bu yardımdan faydalanmak isteyenlerin tadilat ve onarım yapması gerekmektedir.  Evlerinde yıkılma tehlikesi olan, çatlak, dökük, kırık olan vatandaşlar başvuru yaparak devlet yardımı ödemesinden faydalanabilecek. Herkes için geçerli olan müjdeli haber sabah saatlerinde verildi. Peki başvuru şartları neler? Onarım ve tadilat yardımı almak için nereye başvuru yapmak gerekiyor? 

Yıkık dökük evlerde yaşayan ve onarıma ihtiyaç duyan vatandaşlara devlet 25.000 TL tadilat yardımı verecek. Ev onarımı için verilecek olan bu ödemeyi almak için başvuru koşulu bulunuyor. Belirli koşulları sağlayanlara yapılacak olan ödemelerden faydalanarak kış öncesinde ev tadilatı yapabilirsiniz. 

TADİLAT, ONARIM VE TAMİRAT

Devlet, yardıma muhtaç olan ailelere ev onarımı, prefabrik ev yapımı, betonarme ev yardımı için destek ödemesi yapıyor. Karşılıksız ve geri ödemesiz olarak verilen 25.000 TL'lik devlet yardımı hibe ediliyor. Yardım tutarı vatandaşların ihtiyacına göre değişirken, başvuru işlemleri ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılıyor. Evinizin durumuna göre devletten 15, 20, 25.000 TL ev yardımı alabilirsiniz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Ev onarımı ve tadilatı için devlet yardımı almak isteyen vatandaşların yaşadıkları ilde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından başvuru yapmaları gerekiyor. Başvurular için T.C. Kimlik numarası içeren bir nüfus cüzdanı ile gitmek yeterli oluyor. Yapılacak olan incelemeler sonucunda son kararı veren ise Vakıf Mütevelli Heyeti oluyor. Başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi halinde ise 25 bin TL'lik karşılıksız ve geri ödemesiz destek hemen hesabınıza geçiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru şartları arasında 18 yaşından büyük olmak, gelir durumu, ayrıca onarım yapılacak evin tam hisseli tapusuna sahip olunması gibi şartlar aranıyor. Hani içinde kişi başına düşen gelirin, asgari ücretin üçte birinden az olması ile başvuru yapılabiliyor.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ DE VERİLİYOR

Ayrıca ev onarımı için destek alan yardıma muhtaç vatandaşların elektrik faturalarının bir bölümü de devlet tarafından karşılanıyor. Yani yardıma muhtaç vatandaşlara elektrik tüketim desteği de sağlanıyor. Elektrik tüketim desteği almak için son aya ait elektrik faturası ile birlikte PTT şubelerine gitmek ve gişelerden başvuru işlemlerini tamamlamak gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.