Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! Kredi sicil affı ne zaman geliyor? Berat Albayrak'tan beklenen sicil affı açıklaması...

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! Kredi sicil affı ne zaman geliyor? Berat Albayrak'tan beklenen sicil affı açıklaması...

Kredi ve kredi kartı bulunan, borçlarını ödemekte zorluk yaşayan vatandaşlar sicil affının gelmesini büyük bir heyecanla bekliyorlar. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yaptığı açıklama heyecana neden olmuştu. Kredi sicil affı ne zaman geliyor?

Koronavirüs salgını ekonomiyi derinden etkiledi. Bu süreçte 2020 yılının ilk aylarından bu yana pek çok vatandaş ekonomik olarak büyük bir sıkıntı içerisine girdi. Daha önce bankalara kredi ve kredi kartı borcu olan vatandaşlar, işsiz kalmaları, gelirlerinin kesilmesi ve ekonomik açıdan olumsuz etkilenmeleri nedeniyle borçlarını ödeyemediler.

Bankalar ise borçlarını zamanında ödemeyen, ödemelerde sorunlar yaşatan müşterileri bir listeye alıyor. Daha sonraki dönemlerde yapılabilecek çalışmalarda bu kişiler riskli grupta sayıldığı için kara listede olan vatandaşlara kredi ve kredi kartı desteği verilmiyor. Veren bankalar ise bu süreci çeşitli şartlara bağlayarak hem kısıtlı hem de şartlı hale getiriyorlar.

Hükümet borçluların sorunlarını çözebilmeleri, mevcut borçlarını tek bir banka üzerinde toplamak isteyenler için çeşitli düzenlemeler getiriyor. Geçmiş yıllarda bankalarla sorun yaşayan ve bu yüzden yeni kredi çekemeyen vatandaşlara özel olarak sicil affı getirilmişti. Sicil affı genellikle her iki yılda bir gündeme geliyor.

Şimdilerde sicil affı bekleyen milyonlarca kişi var. Özellikle pandemi döneminde bankaların girdikleri kredi yarışından faydalanamayan bu kişiler süreci olumsuz bir şekilde geçirmiş oldular. Milyonlarca kişi sicil affının ne zaman geleceğini merak ediyorlar.

Sicil Affı Ne Zaman Gelecek?

Kredi notu çeşitli nedenlere bağlı olarak düşük olanlar, ismi kara listede olanlar ve bankaların sorunlu müşteri olarak tanımladığı kişiler kredi almakta zorluk yaşıyorlar. Bu süreçte kefil isteyen bankalar, farklı prosedürleri de devreye soktukları için vatandaşın durumdan olumsuz etkilendiği belirlendi.

Sicil affı bir süredir gündeme geliyor. Yetkililer daha önceki yıllarda yaşanan durumlara bakarak mağduriyet yaşanmayacağını ve pandemi nedeniyle sicil affının gelmesine kesin gözüyle baktıklarını ifade ettiler. Ancak konu hakkında alınmış ve kesinleşmiş bir karar henüz bulunmuyor.

Berat Albayrak'tan Sicil Affı Açıklaması!

Henüz sicil affı konusunda net bir açıklama gelmedi. 2020 yılının başında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından bir açıklama gelmişti. Bu açıklamada düzenli olarak borcunu ödeyen ve bunun tam tersi borcuna sadık olmayan kişiler arasında bir ayrıştırmanın yapılacağı ve bir düzenleme getirileceği belirtilmişti. Bu açıklama pek çok insan için bir umut ışığı oldu ancak sonrasında resmi bir açıklama gelmedi.

Sicil affının gelmesi ile birlikte kredi çekemeyen ve kredi kartı alamayan vatandaşlar kendileri için yeni bir sayfa açarak başvurularını kolaylıkla yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.