Kripto para Ayı sezonu nedir? Ayı sezonu piyasası ne kadar sürer?

Kripto para Ayı sezonu nedir? Ayı sezonu piyasası ne kadar sürer?

Ayı piyasası genellikle piyasaların karamsar bir durumda olduğu ve fiyatların uzun süre düşüş eğiliminde olacağı beklentisinin olduğu durumlarda kullanılır.

Ayı piyasasının olası nedenleri şunlardır:

- Gelirleri ve tüketimi (talebi) azaltan uzun süreli bir ekonomik durgunluk.

- Yüksek işsizlik oranları artırıyor, konut talebini azaltıyor.

- Enflasyonu artırmak için faiz oranlarını yükseltmek.

- Kredi verenlerin kredi standartlarını sıkılaştırması, bazı şirketlerin borç para almasını, projelere yatırım yapmasını ve daha fazla insanı işe almasını zorlaştırıyor (şirketler belirsizlik nedeniyle yatırım yapmakta isteksiz olacaklar).

Boğa piyasasının olası nedenleri şunlardır:

- Ekonomik büyüme, daha yüksek gelir ve tüketim talebini yönlendiriyor.

- Düşük işsizlik oranları aşağı çekiyor, konut talebini artırıyor. - Düşük faiz oranları tüketimi artırıyor.

- Kredi kriterlerinin kolaylaşması, şirketlerin borç para almalarını, projeleri finanse etmelerini ve daha fazla kişiyi işe almalarını kolaylaştıran kredi kriterleri (şirketler, oranlar düşük olduğu için yatırım yapmaya hazır olacak).

- Hisse senedi fiyatlarındaki artış, ekonominin iyileştiğini ve büyüdüğünü gösterebilir.

Hangi pazarın yukarı veya aşağı gitme olasılığının daha yüksek olduğunu bilmek önemlidir, çünkü yanlış yönde yatırım yapıyorsanız, kârınıza zarar verebilir ve hatta yatırımınız üzerinde olumsuz bir getiriye neden olabilir. 2008 yılında çok sayıda emlak şirketi iflas etmiş ve buna bağlı olarak hacizler konut piyasasının büyük bir bölümünü olumsuz etkilemiştir. Daha fazla insanın işini kaybetmesi ve daha ucuz evlere geçmek istemesi ile konut piyasası düşmeye başladı ve bu da konut talebinin azalmasına neden oldu.

Büyük Durgunluğun başlangıcı 2009'da durgunluğa dönüştüğü için kısa sürdü, ancak çoğu kişi tarafından fiyatların daha da düşmesi ve 2011-2012'ye kadar toparlanmaması bekleniyordu.

ayi-piyasasi.jpg

Ayı piyasaları, ekonominin genel eğiliminin düştüğünü belirtmek için kullanılır. Genellikle, işsizlik oranları yüksek olduğunda veya yükseldiğinde, faiz oranlarını artıran ve hane gelirini azaltan bir ayı piyasası oluşur. 2008 mali krizinin ardından, küresel ekonomide, dünya genelinde gayrimenkul ve diğer mülkle ilgili yatırımlar için büyük sonuçlar doğuran olumsuz bir değişim yaşandı.

Bu kavramları anladığınızda, bir boğa veya ayı piyasasında olup olmadığınızı daha iyi belirleyebilir ve yatırım yapmaktan veya yatırım yaparken daha kolay kar elde edebilir, bunların başarısız olup olmayacağını ve portföyünüz için zarar getirip getirmediğini daha iyi anlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.