Kripto para nedir?

Kripto para nedir?

Kripto parayı, tıpkı bir nakit paranın dijital hali gibi düşünebilirsiniz. Arkadaşlarınızla yediğiniz akşam yemeğini ısmarlarken, uzun zamandır göz koyduğunuz ayakkabıları alırken veya bir sonraki tatiliniz için uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaparken kullanabilirsiniz.

Kripto parayı, tıpkı bir nakit paranın dijital hali gibi düşünebilirsiniz. Arkadaşlarınızla yediğiniz akşam yemeğini ısmarlarken, uzun zamandır göz koyduğunuz  ayakkabıları alırken veya bir sonraki tatiliniz için uçak  bileti ve otel  rezervasyonunuzu yaparken kullanabilirsiniz. Kripto para dijital olduğundan, dünyanın neresinde olursa olsunlar ailenize ve arkadaşlarınıza da gönderebilirsiniz.

Tıpkı PayPal veya banka transferi gibi, değil mi?
Aslında pek de sayılmaz. Çünkü çok daha ilginç!

Biliyorsunuz, geleneksel online ödeme sistemleri kuruluşlara aittir. Bu kuruluşlar paranızı sizin için tutar ve paranızı harcamak istediğinizde ise kendilerinden paranızı sizin adınıza transfer etmelerini istemeniz gerekir.

Kripto paralarda ise arada bir kuruluş yoktur. Siz, arkadaşlarınız ve diğer binlerce kişi ücretsiz bir yazılım çalıştırarak kendi bankanız gibi hareket edebilirsiniz. Bilgisayarınız diğer kişilerin bilgisayarlarına bağlanır. Yani doğrudan iletişim kurarsınız. Aracıya gerek yoktur!

Kripto para kullanmak için bir web sitesine e-posta adresiniz ve şifreniz ile kaydolmanıza da gerek yoktur. Dakikalar içinde kripto para almak ve göndermek için akıllı telefonunuza çeşitli uygulamaları indirmeniz yeterlidir.

Yani, bu sihirli internet para biriminin bir sahibi yok ve sistemin güvenliğini sağlamak için kriptografi kullanılıyor. İyi de, başkalarına ödeme yapmak için zaten uygulamalarınız var. Neden umurunuzda olsun ki?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.