Küresel borsalarda rotasyon heyecanı

Küresel borsalarda rotasyon heyecanı

- DIŞ HABERLER SERVİSİ Küresel ekonomi korona virüsün neden olduğu ekonomik krizden iyileşme yolunda birçok büyük engelle karşılaştı.

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel ekonomi korona virüsün neden olduğu ekonomik krizden iyileşme yolunda birçok büyük engelle karşılaştı. Ancak bu engeller büyümekte olan hisselerden ekonomik göstergelere daha duyarlı olan hisselere doğru yönelen rotasyonu engelleyecek nitelikte olmayabilir.

CNBC’nin haberine göre yatırım danışmanlığı firması Bryn Mawr Trust’ın Baş Yatırım Sorumlusu Jeffrey Mills yeni karantina dalgasına bağlı olarak ekonomik iyileşmenin bütün hız bariyerlerine takıldığını görüyor. Ancak Mills gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYİH) negatife dönmesi durumunda bile ekonomik açıdan hassas olan hisselerden vazgeçmiyor.

Geçen hafta ABD’de GSYİH rakamlarının gelecek yılın ilk çeyreğinde negatif geçeceğini öngören JPMorgan, bu uyarıyı yapan ilk Wall Street firması oldu. Bankanın uyarısında korona virüs vakalarının ve kısıtlamaların ekonomik krize neden olduğuna dikkat çekildi. Ancak JPMorgan aşı konusundaki gelişmelerin ikinci çeyrekte hızlı bir ekonomik genişleme yolunu açabileceğini de raporun ekledi.

17 milyar dolarlık varlığın yönetimini üstlenen Mills bu iyimser havayı paylaşıyor. Yatırım uzmanı döngüsel hisselerin ve değer hisselerinin gelecek yıl daha derinlemesine bir yükseliş yakalamasını bekliyor.

Yatırım uzmanına göre bu rotasyon teknoloji hisselerinin pik noktaya ulaşmasıyla birlikte sanayi, ham madde ve düşük sermayeli şirketler hisselerinin Wall Street’te daha fazla ilgi görmesini ifade ediyor.

Mills bu geni dönüşle alakalı görüşlerinde, “Düşük sermayeli şirketler bir süredir sevdiğimiz bir alan. İki buçuk yıllık ayı piyasasından sonunda kurtulmaya başladılar. Olumlu bilanço revizyonları görmeye başlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yatırım uzmanı tüm bu özgüvenine rağmen gelecek birkaç ay için sıkıntılı bir borsa performansı bekliyor. Mills, “Bu noktadan yeni rekor yüksekliklere ulaşabileceğimizi sanmıyorum. Yıl sonuna kadar teşvik paketi haberi görmemiz imkansız görünüyor. Bana kalırsa borsa aşıyla ilgili iyi haberleri absorbe etti” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.