LG Electronics, 2050'ye kadar yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçmeyi hedefliyor

LG Electronics, 2050'ye kadar yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçmeyi hedefliyor

İSTANBUL (AA) - LG Electronics, sürdürülebilirlik, çevre ve toplum odaklı olmayı temel ilke olarak kabul ederek, üretimden, paketlemeye, dağıtıma kadar...

İSTANBUL (AA) - LG Electronics, sürdürülebilirlik, çevre ve toplum odaklı olmayı temel ilke olarak kabul ederek, üretimden, paketlemeye, dağıtıma kadar her alanda ESG (Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim) kuralları çerçevesinde hareket ediyor.

LG Electronics açıklamasına göre, şirket kendisine çok çeşitli ESG girişimleriyle ulaşmayı planladığı orta ve uzun vadeli sürdürülebilirlik hedefleri belirledi. Bu hedefler arasında, sıfır karbon ve döngüsel ekonomi elde etmek, akıllı yaşam tarzlarını teşvik etmek ve daha iyi bir toplum yaratmak bulunuyor.

Bu yöndeki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren LG Electronics, LG, şirketlerin iyi ESG yönetimine olan bağlılığını ölçmek için yaygın olarak kullanılan yıllık Dow Jones Sürdürülebilirlik Endekslerinde (DJSI) son yedi yıldır tanınmakla birlikte, iki yıl üst üste "Sektör Lideri" oldu.

LG’nin ESG yaklaşımı dahilinde gerçekleştirdiği faaliyetler arasında, 2030 yılına kadar başlıca LG ürünlerinin kullanım aşamasında sera gazı emisyonlarını (GHG) azaltmak amacıyla, “Science Based Targets” tarafından başlatılan "Business Ambition for 1,5°C" hareketine katılmak, çamaşır makinelerinden, buzdolaplarından bulaşık makinelerine kadar düşük enerji ile yüksek performans sağlayan ürünler üretmek, moda israfını önlemeye yönelik #CareForWhatYouWear kampanyası gibi, her alanda tasarrufa yönlendiren kampanyalarla tüketicileri teşvik etmek gibi çalışmalar bulunuyor.

- "Daha az plastik kullanımı için çalışıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen LG Electronics Türkiye Ev Eğlencesi Elektroniği ve Beyaz Eşya Ürün Grupları Satış Başkanı Bülent Bülbül, "ESG kurallarımız dahilinde sıfır karbon ve döngüsel ekonomi elde etmek, akıllı yaşam tarzlarını teşvik etmek ve daha iyi bir toplum yaratmak bulunuyor. Ürünlerimizi de bu önceliklerimize uygun olarak sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Marka olarak birçok yeni teknolojinin lisans sahibi olduklarının altını çizen Bülbül, çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.

İşlerinin doğa ve toplumun sürdürülebilir olmasına bağlı olduğunu bildiklerini ve sürdürülebilirliği tüm aksiyonların merkezine konumlandırdıklarını aktaran Bülbül, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Örneğin 2050 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçmeyi hedefliyoruz. Bu hedefimizle, 2030 yılına kadar karbon nötrlüğü elde etme vaadini genişletmiş olduk. Daha az plastik kullanımı için çalışıyoruz. Teknoloji ve tasarımlarımızı bu yönde geliştiriyor, daha az plastik bileşene ihtiyaç duyacak ürünler tasarlıyoruz. Kutulama ve nakliyemizi de çevreye en az zarar verecek şekilde yapıyor, daha az karbon üretimi için lojistikte fayda sağlayacak özel kutular üretiyoruz. Geri dönüşümü önemsiyor, ürünlerimizin bazılarında geri dönüştürülmüş malzeme kullanıyoruz."

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.