Memur Emekli Zammı Geldi Mi? Memur Maaşı Enflasyon Farkı Ne Olacak? Tüm Detaylar Haberimizde..!

Memur Emekli Zammı Geldi Mi? Memur Maaşı Enflasyon Farkı Ne Olacak? Tüm Detaylar Haberimizde..!

Memur emekli zammı ve memur maaş zamları vatandaşlar tarafından sıkça merak edilerek araştırılıyor. Bu yıl memur maaşlarına gelecek enflasyon zam oranı da yine en sık merak edilenler arasında yer alıyor.

Memur emekli zammı ve memur maaş zamları vatandaşlar tarafından sıkça merak edilerek araştırılıyor. Bu yıl memur maaşlarına gelecek enflasyon zam oranı da yine en sık merak edilenler arasında yer alıyor. Mevcut süreçte milyonlarca memur da memur emeklisi bekliyordu. Beklenen bu enflasyon rakamları da açıklandı. Eylül ayında enflasyonun 1,25 oranında arttığı gözlenirken yıllık olarak ise 19,58 artış gözlendi. Eylül ayını takip eden Ekim, Kasım ve Aralık aylarında enflasyonun %3’ü geçmesi halinde memurların tümü zam alıyor. Memur maaşı zammı ne kadar olacak? Bu yıl yüzde kaç zam yapılacak? Tüm bu soruların yanıtları haberimizde… İşte, merak edilen tüm ayrıntılar sizlerle…

Memur Emekli Zammı Belli Oldu!

Tüm emekli ve memur vatandaşların gözü enflasyon rakamlarındaydı. Eylül ayının bitmesiyle beraber net enflasyon rakamları da açıklık kazandı. Son enflasyon açıklamasına göre Eylül ayında enflasyon %1,25 oranında arttı. Bu rakam baz alındında yıllık enflasyon yüzdesi ise 19,58 olarak dikkat çekiyor.

Oranların açıklamasından sonra memur ve memur emekli zammı için de rakamlar netlik kazanmaya başladı. Bu rakamlara göre Türkiye’de yer alan 8 milyon memur ve emekli vatandaşı ilgilendiren 6 aylık süreç baz alınıyor. Rakamların yılsonuna dek %3’ü artması halinde ise memur ve emekli vatandaşlar istedikleri zammı alabilecek.

Memur Zam Farkı Ne Olacak?

2020 yılının başından bu yana geçen 9 aylık sürece bakıldığında TÜFE artışı %13,04’lük bir orana sahip. Bu detaylara göre de Eylül ayı itibariyle memurlar, sözleşmeli memurlar ve memur emeklileri için zam oluştu. Yılın ortasında zam alan memurların ve emekli memur vatandaşların tümü için Temmuz ve Eylül Araslığında yaklaşık %4,2 oranında yeni bir zam oluştuğu görülüyor. Yine bir puan üstü olarak enflasyon farkından kaynaklı zam da oluştu. Aralık ayından sonra is yeni yılla beraber enflasyonun da netlik kazanması sonucunda memurlar için zam farkları da net olarak açıklanacaktır.

 

 

.

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.