Memur ve Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Oranları Belli Oldu..!

Memur ve Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Oranları Belli Oldu..!

Memur ve emekliler uzun süredir bu haber bekliyordu. 2021 yılına girmemizle beraber maaşlarda yapılacak zamlar da belli olmaya başladı. 2020 yılı Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından emekli ve memur maaş zamları belli oldu...

Milyonların beklediği haber, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamlar yarın belli oluyor. TÜİK’in enflasyon oranlarını açıklamasının ardından zamlar ve pek çok kaleme yapılacak fiyat artışları da belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,25 arttı. Yıllık enflasyon 14,6 oldu.

Temmuz-Aralık döneminde enflasyon yüzde 8,36 olarak gerçekleşti. Bu rakama göre memur ve memur emeklilerine yüzde 4.36 enflasyon zammı yapılacak.

İşçi esnaf ve çiftçi emeklilerinin maaşlarına ise yüzde 8,36 zam yapılacak.  En düşük işçi emeklisinin aylığı 1335 liradan 1447 liraya yükselecek. En düşük esnaf emeklisinin aylığı 1627 liradan 1763 liraya çıkacak.

En düşük çiftçi emeklisinin aylığı ise 1534 liradan 1662 liraya yükselecek.

5e676b590f254426acd23b27.jpg

Emekli maaşı net zamları belli oldu!

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği ocak ayı sonunda geldi. Emekliler ocak ayından itibaren zamlı maaş almaya başlayacak. Uygulanacak zam oranı 4 Ocak 2021 saat 10:00’da belli oldu. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına da yüzde 8.36 oranında zam yapılacak.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre memur ve emeklilere yılın ilk yarısında yapılacak zam oranı netleşti. 12 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisine Ocak ayı maaşları zamlı ödenecek.

0x0-taseron-isciler-uzun-suredir-beklyordu-4dli-taseron-isci-maas-zammi-son-durum-nedir-maas-ve-zam-artisi-1608372323353.jpg

MEMURA YÜZDE 7.36 ZAM!

Memur ve memur emeklileri yüzde 3’lük de sözleşme zammı alacaktı. Böylece memur ve memur emeklileri ocak ayında toplam yüzde 7.36 zam alacak.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı aralık ayı enflasyon verileri ile birlikte memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu. Buna göre, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yüzde 7.36, oranında zam yapılacak.

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.
 

Yaşlı, engelli, bakıma ihtiyaç duyanların da maaşları artacak!

Yapılacak zam sadece emekli maaşlarında artışa neden olmayacak. Aynı zamanda yaşlıların, engellilerin, evde yakınına bakanların tüm gelirlerine ve emekli doktorların ilave ödemelerine de etki edecek. Bu durumda çok sayıda vatandaş yeni yılın ilk ayında maaşlarını zamlı bir şekilde alacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.