Merkez Bankası faiz indirimi yapacak mı? Uluslararası Finans Enstitüsü ne dedi?

Merkez Bankası faiz indirimi yapacak mı? Uluslararası Finans Enstitüsü ne dedi?

Uluslararası Finans Enstitüsü, Merkez Bankası’ndan faiz indirimi bekliyor. Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), Merkez Bankası'nın beklenen faiz indirimlerine 23 Eylül'de 50 baz puanla başlamasını, yılın geri kalanında ise toplamda 200 baz puan faiz indirimi yapılmasını beklediğini açıkladı.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), 23 Eylül'de TCMB'den 50 baz puanlık faiz indirimi beklediğini açıkladı.

Haber Global’in aktardığına göre; Türkiye'de büyüme kaygılarının enflasyona ağır basıyor göründüğünü ve bu nedenle de 2021'in geri kalanında toplamda 200 baz puanlık faiz indirimi beklediklerini belirten IIF, indirim döngüsünün 23 Eylül'de başlamasını öngördü.

IIF ayrıca, 2022'de de 200 baz puanlık faiz indirimi beklediğini duyurdu.

Manşet tüketici enflasyonunda devam eden artışa rağmen çekirdek enflasyonun ağustosta yüzde 16,8'e gerilediğini, TCMB'nin de enflasyonda çekirdek göstergelere odaklanacağını açıkladığını belirten IIF, kasım ve aralıkta baz etkisiyle enflasyonda düşüş ve buna paralel ek faiz indirimleri öngördü.

Faiz indirimleriyle birlikte bankaların kredi faizlerini düşürmesini ve kredi talebinin artmasını öngören IIF, baz senaryosunda ABD ve Avrupa merkez bankalarının varlık alımlarını azaltmasının Türk varlıkları için olumsuz etkisinin çok olmayacağını varsaydı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.