Merkez Bankası Hamlesi Sonrası Dolar Ne Kadar Oldu? Dolar Düşecek Mi?

Merkez Bankası Hamlesi Sonrası Dolar Ne Kadar Oldu? Dolar Düşecek Mi?

Son zamanlarda dolar fiyatlarının tarihi seviyeye çıkmasının ardından Merkez Bankası yeni bir hamlede bulundu. İşe yarayan para politikası sıkılaştırma hamlesi sonrasında dolarda bir gerileme yaşandı. Dolar güne nasıl başladı?

Dolar ve altın piyasasında meydana gelen yükseliş sonrasında altın fiyatlarında sert bir düşüş yaşandı. Bu düşüşün sebebi olarak ise Rusya Devlet Bakanı Putin’in salgına karşı aşı bulduklarını açıklaması olarak ifade edildi. Altın fiyatlarında meydana gelen sert düşüş sonrasında gözler dolar fiyatlarına çevrildi.

Dolar fiyatları hafta başında sert bir yükseliş yaşamıştı. Piyasalara etkisini göstermesinin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası harekete geçti. Piyasalarda çeşitli önlemler alacağını açıkladı. Bu süreçte para politikalarında bazı sıkılaştırmalara gitti. Yapılan adımlar sonrasında dolar fiyatlarında bi gerileme meydana geldi.

Merkez Bankası geçmiş dönemlerde de sık sık kullanmış olduğu örtülü faiz artışı olarak ifade edilen likidite sıkılaştırması hamlesine yöneldi. Bu adım bir anlamda gevşek olan para politikalarının biraz olsun sıkılaştırılması anlamına geliyor. Yapılan değerlendirmeler ve atılan adımlar sonrasında dolar fiyatları geri çekilmeye başladı.

Mevduat Faizleri İçin Adım Atıldı!

Bankacılar tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında son zamanlarda mevduat faizinde meydana gelen artışın, dövize yönelme eğilimini sınırlandırabileceği ifade edildi. Bu açıklamanın yapılmasının ardından atılan son adımlar başarılı olarak ifade edildi.

Daha önce merkez bankası tarafından politika faizleri düşürülmüştü. Bu durum bir süre sonra yatırımcıların Türk Lirası üzerinden gelir elde edememelerine neden oldu. Bununla birlikte daha fazla kazanabilmek için dövize yöneldikleri açıklandı.

Dövize gösterilen ilgi sonrasında yabancı para mevduatları arttı. Hesaplarda bulunan döviz miktarı sadece iki haftalık süre içerisinde tarihi seviyeye yükseldi.

Dolar Güne Nasıl Başladı?

Dolar fiyatlarında meydana gelen sakinlik devam ediyor. Ancak bu süreçte dolar güne küçükte olsa yukarı yönlü bir ivme ile başlamış oldu. Dolar fiyatları bugün 7.20 lira seviyelerindeyken Euro fiyatlarında da düşüş devam ediyor. Euro güne 8.45 lira seviyelerinde başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.