Merkez Bankası'nın Faiz Kararından Sonra Dolar, Euro, Altın ve Gümüş Yükselişe Geçti

Merkez Bankası'nın Faiz Kararından Sonra Dolar, Euro, Altın ve Gümüş Yükselişe Geçti

Milyonlarca vatandaş tarafından merakla faiz kararı TC Merkez Bankası tarafından açıklandı. Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19’dan yüzde 18’e indirilmesine karar verildi.

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19’dan yüzde 18’e indirilmesine karar verildi.

Toplantı sonrası;

Şahap Kavcıoğlu (Başkan), Mustafa Duman, Elif Haykır Hobikoğlu, Uğur Namık Küçük, Emrah Şener, Semih Tümen.

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19’dan yüzde 18’e indirilmesine karar vermiştir. Dedi.

Fed'in tapering mesajlarıyla yukarı yönlü hareketlenen ve 8,65'in üzerine tırmanan dolar, TCMB'nin 100 baz puanlık faiz indirim kararının ardından, yüzde 1'in üstünde yükselişle 8,80'in üzerine yükseldi. Karar öncesi 10,15 düzeyinde olan euro ise 10,28'i aştı. Dolarda tüm zamanların en yüksek seviyesi geçen haziran ayında 8,8122 seviyesinde bulunuyor.

Güne artıda başlayan ve karar öncesinde yüzde 0,5 civarı yükselişle 1.414 puan düzeyindeki Borsa İstanbul ise kazançlarını sildi. Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi'nde yüzde 0,5 civarı eksiye döndü ve 1.400 puanın altı görüldü.

DOLAR, ALTIN VE GÜMÜŞ NE KADAR OLDU?

  • USD : 8.76
  • EURO : 10.28
  • Gr. Altın : 500₺
  • Gümüş : 6.40

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.