Milyarder yatırımcı: Korona virüs sonrası büyüme patlaması bekleyin

Milyarder yatırımcı: Korona virüs sonrası büyüme patlaması bekleyin

- DIŞ HABERLER SERVİSİ Korona virüs pandemisi ABD’de giderek kötüleşirken, milyarder yatırımcı Bill Ackman önümüzdeki üç dört ayın ekonomik iyileşme açısından korkutucu olacağını düşünüyor.

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisi ABD’de giderek kötüleşirken, milyarder yatırımcı Bill Ackman önümüzdeki üç dört ayın ekonomik iyileşme açısından korkutucu olacağını düşünüyor. Ancak korona virüs aşısının uygulamalarının başlamasının ardından, Pershing Square Capital Management’ın kurucusu Ackman, ekonomide büyüme patlaması döneminin başlayacağını ön görüyor.

Korona virüs vakalarında dünya çapında bir artış beklentisinin endişe verici olduğuna dikkat çeken Ackman, önümüzdeki birkaç ayın pandemi açısından “çirkinleşeceğini” ve ekonomi için “zorlu” olacağını söyledi. Ackman’a göre zorlukların en dikkat çekici olacağı nokta New York olacak çünkü birçok işletme, soğuk hava nedeniyle dış mekan faaliyetlerini durdurmak zorunda kalacak.

Ackman önümüzdeki üç ila dört ayın restoranlar için zorlu geçeceğini tahmin etse de, favori hisselerinden biri olan ve bu yıl %46 yükseliş gösteren Chipotle gibi güçlü sermayeli ve dijital dönüşümünü tamamlamış şirketlerin iyi performans göstermeye devam edeceğini düşünüyor. Bir bütün olarak sektör, pandemi sonrasında “en iyi zamanlarını” yaşayacak.

Forbes’un haberine göre, 

Pandemi sonrası yükseliş aynı zamanda sağlık ve ilaç sektörlerinde de görülecek. Ackman’a göre, ekonominin durumu ve Wall Street arasındaki tutarsızlık pandemi sürecinde genişlemiş olsa da, dijital şirketlerin etkinliği ve müşteri talebinin görülmüş olması, korona virüs sonrası dünya girişimciler için oldukça iyi bir dönem olacak.

Ackman, boğa piyasası taraftarı tahminleri hakkında “yıl boyunca, harcamaların durmasıyla birlikte büyük bir birikim var” dedi. Açıklamasının devamında “insanlar bunun ardından ‘anı yaşamaya’ yönelecek. Bunun sonucunda seyahat sektörü ve restoranlarda dev bir büyüme patlaması olacak” ifadelerini kullandı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.