Milyonlarca Emeklinin Yeni Yıl Müjdesi Belli Oldu! 2022'de Emeklilere Gelecek İlk Zam Oranı

Milyonlarca Emeklinin Yeni Yıl Müjdesi Belli Oldu! 2022'de Emeklilere Gelecek İlk Zam Oranı

Yıl sonu yaklaşırken gözler önümüzdeki yıl alınacak zamlı maaşlara çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak zammı bekleniyor. Emeklilere yıl sonu yüzde 5.21 olarak tahmin ediliyor. Böylelikle emeklilerin maaşlarına 405 tl'ye varan zam yapılacak.

Yıl sonu yaklaşırken gözler önümüzdeki yıl alınacak zamlı maaşlara çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak zammı bekleniyor.

Yılda iki kez maaşları zamlanan emeklilerin açıklanan enflasyon rakamlarına göre yüzde 5.21'e ulaşacağı tahmin ediliyor.

MERAKLI BEKLEYİŞE SON 3 AY KALDI

Zam oranı için ipuçları gelirken, kesin oran için geriye son 3 ay kaldı. Yeni zam oranı ile emeklilerin maaşlarına 405 tl'ye varan zam yapılacak.

TÜİK, Eylül ayı enflasyon verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Eylül'de yüzde 1.25 arttı. Böylece ikinci 6 aylık enflasyonun 3 aylık döneminin verisi belli oldu.

Temmuz-Eylül enflasyonu yüzde 4.23 olarak gerçekleşti. 3 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 4.23 görünürken, kamu memurları ve kamu personeli emeklilerine yüzde 3'lük zam oranı aşıldığı için fark çıktı.

Yüzde 5'lik Ocak artışına ilave olarak 3 ayda yüzde 1.23 enflasyon farkı oluştu. Kesin oranlar için geriye üç veri kaldı. 15 milyonu aşkın kamu personeli ve emeklinin zam oranı Ekim, Kasım, Aralık enflasyonu ilave edilerek belli olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum