Nakdi ücret desteği ödemeleri ne zaman yapılacak? Çalışma Bakanı nakdi destek ücreti tarihlerini açıkladı!

Nakdi ücret desteği ödemeleri ne zaman yapılacak? Çalışma Bakanı nakdi destek ücreti tarihlerini açıkladı!

Pandemi döneminde ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalan vatandaşlara verilen nakdi ücret destek ödemeleri için beklenen tarih verildi. İşte o tarihler!

Son dakikaPandemi döneminde vatandaşlara sağlanan desteklerden birisi olarak ifade edilen nakdi ücret destek ödemeleri için uzun zamandır bir tarih verilmesi bekleniyordu. Sonunda beklenen ödeme tarihleri de açıklandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamaları sonrasında ödeme tarihlerini de verdi. Nakdi Ücret Desteği ödemeleri 8 ile 9 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Nakdi Ücret Desteği Kimlere Veriliyor?

Pandemi döneminde yaşanan ağır kayıplar ekonomiyi de derinden etkiledi. Bu süreçte pek çok çalışanın işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı ortaya çıkmıştı. Devlet yapmış olduğu bazı çalışmalar sonrasında işten çıkarmaları yasakladığını ancak bunun için kepenk kapatan işvereni de daha fazla zorlamamak adına ücretsiz olarak izne ayrılmanın gerçekleştirilebileceği belirtilmişti.

Binlerce çalışan ücretsiz bir şekilde işveren tarafından zorunlu olarak izne çıkarıldı. Bu dönemde ise yaşanan mağduriyetin engellenmesi için birtakım düzenlemeler yapıldı. Destekler sağlandı.

Vatandaşların çalışmadıkları süre boyunca maddi açıdan büyük bir zarar yaşamamaları, ortaya çıkan kaybın engellenmesi için nakdi ücret desteği adı altında destek ödemelerinin yapılacağı belirtilmişti.

Her ay yapılan ödemeler için tarih veriliyor. Bunun üzerine bu ay yapılan değerlendirmeler üzerine ödemelerin 8 ile 9 Ekim tarihlerinde yapılması bekleniyor.

Nakdi Ücret Destekleri Nasıl Yapılacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamalarında ödemelerin banka hesapları aracılığı ile yapılacağını hatırlattı. Bu süreçte başvuru aşamasında banka hesabı olan vatandaşlar hesap bilgilerini paylaşmışlardı. Ardından banka hesabı olmayanlar, IBAN bilgileri doğru olmayanlar ve banka hesap bilgileri hata verenler içinde ödemelerin aksamaması ve herhangi bir karışıklığın olmaması için PTT aracılığı ile belirlenen günlerde sorunsuz bir şekilde yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.