Normalleşmeye Sayılı Saatler Kala Hem İşverene Hem de İşçiye Yeni Destek Verilecek..!

Normalleşmeye Sayılı Saatler Kala Hem İşverene Hem de İşçiye Yeni Destek Verilecek..!

Koronavirüsle mücadele döneminde çalışma hayatıyla ilgili bazı düzenlemeler geldi. Bu düzenlemeler hem çalışana hem de işverene fayda sağladı.

Yeni alınan kararla beraber işsizlik maaşı alma koşullarının genişletildiği belirtildi. Bu kapsam dahilinde ek istihdam sağlayan iş verene sigorta prim ödemeleriyle alakalı yeni destekler verilecek. İşte, detaylar…

İzmir’de Sosyal Güvenlik Uzmanı Olan Dilek Ete, koronavirüs salgını sebebiyle çalışma hayatına bazı düzenlemeler getirilerek hem çalışan hem de iş verenlere tanınan yeni hakların piyasaya çıkabileceğini dile getirdi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, ek istihdam sağlayan işverene sigorta prim ödemeleri konusunda yeni destekler verilecek.

Sigorta Primlerini 18 Ay Devlet Karşılayacak!

Bütün dünyayı etkisi altına almayı başarmış olan koronavirüs salgını sebebiyle çalışma hayatının kuralları yeniden belirlendi. 2020 Yılının Mart ayından beri çalışanlara kısa çalışma ödeneği veriliyordu. Bu ödenekler, 2021 yılının mart ayında son defa verilecek. Aralık ayı içerisinde yayınlanan İŞKUR yönetmeliğinde hem işverenler hem de çalışanlar için müjde verildi. İş verenler son 1 yıl içerisinde iş yerlerinde çalışan kişi sayısına ek istihdam sağlamak isteyen işverenlerin de bazı teşviklerden yararlanacağı belirtildi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete: İŞKUR’a kayıtlı bir işsizin yeni işe başlaması halinde sigorta priminin 18 ay boyunca devlet tarafından karşılanacağı belirtildi.

Evde Kalmak İsteyen Kadınlara Müjde!

Koronavirüsle mücadele döneminde özellikle kadın çalışanların başvurusunun arttığını belirten Dilek Ete, işten ayrılmayı düşünen kadın çalışanların ekonomik yönden sıkıntı yaşamasına gerek kalmadığını belirtti. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan kadınlar aynı zamanda İŞKUR’a başvurarak işsizlik maaşı alabilirler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.