Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten Kritik Dolar Uyarısı: Haziran Ayının İlk Haftasına Dikkat

Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten Kritik Dolar Uyarısı: Haziran Ayının İlk Haftasına Dikkat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakında bir ekonomik plan açıklamasının beklendiğini kaydeden Piyasa uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları bu ihtimale karşı uyardı. Piyasa uzmanı, merakla beklenen yeni paketin Haziran ayında piyasaya sürülmesini beklediğini ve "büyük bir düşüş beklemiyorum" dedi.

Altın ve gümüş yorumlarıyla dikkat çeken İslam Memiş, yatırımcılara gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi. TGRT Haber'in canlı yayınına katılan İslam Memiş, "Haftaya hareketli başladık. Cuma günü ABD'den önemli veriler açıklanacak. Dolar endeksi ve tahvil faizlerinin düşmesiyle dolar varlıkları bu hafta toparlanabilir ama bu yeniden toparlanabilir" dedi. ' dedi.

ALTIN VE GÜMÜŞ

Altın ve gümüş fiyatlarındaki oynaklığa da değinen Memiş, "Altın ve gümüşün ons fiyatı toparlanma gördü. Direnç seviyesini tekrar test etti. Kar satışları buradan gelebilir ama grama (altın) yansımıyor. ).

16.40 seviyesi ABD doları olarak basılacak

İslam Memiş, dolar kurunun bir süre daha aynı seviyede kalabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

Döviz kurunda yeni bir bant boşluğu var. Özellikle direnç 16,40 lirada. Buraya odaklanmaya devam ediyoruz. Tahminimce burası 10-15 gün stres altında kalacak. Çünkü bu dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomik paketi açıklayacağını düşünüyorum. Elbette TL varlıklar ve yabancı para varlıklar üzerinde önemli bir etkisi olacaktır.

DOLARDA HIZLI DÜŞÜŞ GÖRÜLÜR MÜ?

Sunucunun sorduğu 'Erdoğan'ın açıklaması dolar kurunda hızlı düşüşlere neden olur mu?' sorusuna yanıt veren İslam Memiş, ''Ben aralık ayında yaşadığımız sert düşüşleri beklemiyordum. Aşağı yönlü bir hareket olacaktır. Yapılacak açıklama sonrası teknik olarak 16.05 ve ardından 15.80 seviyelerini takip etmekte fayda var. Geri çekilmelerin kalıcı olabilmesi için 15.80 seviyesinin altında kapanış görmesi gerekiyor. Ben aman aman bir düşüş değil ancak belli bir seviyede oturmasını bekliyorum'' dedi.

İslam Memiş, Haziran ayının ilk haftasında yayınlanmasının beklendiğini söylediği Erdoğan'ın açıklayacağı paketle ilgili tahminlerini paylaştı.

Haziran ayının ilk haftasında bu gelişmeyi takip edeceğiz. Ne olursa olsun, Haziran ayı içeriğimiz daha çok iç politikaya ve iç ekonomiye odaklanacak. Erdoğan Haziran ayının ilk haftasında ne açıklarsa açıklayacak, piyasa TL'yi destekleyen ve enflasyonla mücadeleyi destekleyen bir açıklama bekleyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.