Piyasalar karanlık bir kışı görmezden gelemez

Piyasalar karanlık bir kışı görmezden gelemez

- DIŞ HABERLER SERVİSİ Aylardır borsaların, şirketlerin geçmişte kazandığı paralar tarafından değil, gelecekte kazanacağı para tarafından yönlendirildiği söylendi.

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Aylardır borsaların, şirketlerin geçmişte kazandığı paralar tarafından değil, gelecekte kazanacağı para tarafından yönlendirildiği söylendi. Dolayısıyla borsalar bugün gerçekleşen kötü olayların ötesine bakabiliyordu. Ancak Çarşamba günü korona virüse yönelik aşıların hem etkili hem de güvenilir olduğu haberi verildi. Şimdi borsaların gelecekteki olumlu gelişmeleri fiyatladığında, şimdiki zamanda gerekleşen olumsuzluklar tarafından darbe alabileceğini açıklamak için doğru bir zaman. Bu, olumsuzluklar oldukça yakın olduğunda daha da önem kazanıyor.

New York’ta yapılan okulların Perşembe günü kapanacağına yönelik açıklama, Wall Street’te sert bir düşüşe neden oldu. Diğer piyasalar bu kadar yüksek tepkiler vermedi. On yıllık Hazine getirileri, aşı haberiyle %0,89 yükseliş göstermesinin ardından, %0,87’ye düştü. Dolarda hafif bir artış görüldü ve riskten kaçınma tavrının yükseldiğine işaret etti ancak öğle saatlerinde, gece yarısı ulaştığı seviyelerden daha fazla yükselmedi.

 Bu durum genellikle görece, umursamazlıkla karşılanıyor, çünkü insanlar pandemi konusunda haberler duymaktan sıkıldı ve ABD’deki en yüksek vaka sayıları, medyanın odağından uzak olan eyaletlerde ortaya çıktı. Ancak eldeki veriler, gelecek ayların büyük bir bedelinin olacağı düşüncesini güçlendiriyor. Günlük vefat sayıları yaz aylarındaki dalganın zirvesinin üzerine çıktı ve son altı ayın en yüksek seviyesine yerleşti.

ABD’de gelecek birkaç ay için görünüm karanlık. Gerçekten iyi haberler geldi, tedavilerde ilerleme kaydediliyor ve korona virüsü atlatma şansı, eskisinden daha yüksek. Aynı zamanda aşının bulunması da yakın. Ancak virüsle ilgili bir gerçeği görmezden gelmek mümkün değil. New York’ta okulların kapatılması, dünyanın en büyük finans merkezinde çalışanları vurdu. Bu durum yaşam standartları üzerinde doğrudan ve negatif bir etki bıraktı ve piyasaların önümüzdeki karanlık kışı dikkate alması için bir etken oluşturdu.

Yılın ilk dönemlerinde sunulan ekonomik teşvikler oldukça cömertti ve oldukça hızlı bir şekilde ödendi. Şimdi ufukta bir “uçurum” görülüyor. Forbes’un haberine göre, son dönemde iki çalışma uzmanı tarafından yazılan makale, tehlike alarmını çaldı. Uzmanlar, yıl sonunda 12 milyon ABD’linin işsizlik sigortalarını kaybedeceğini söyledi. Bu durum harcamalar ve gelirler için de büyük bir darbe olacak.

Aşı gelişmeleri, korona virüsün neden olduğu yıkımın korkulandan daha hafif olacağı anlamına geliyor. Aynı zamanda önümüzdeki yılın sonlarında bir miktar normalleşme görülebilir. Ancak kış aylarında alınabilecek büyük darbeler, ekonomiyi tehdit etmeye devam ediyor. Wall Street’in bu gerçekle yüzleşmesi için, New York’ta yeni kısıtlama önlemlerinin alınması gerekti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.