Piyasalarda Dolar Depremi! Uzmanlardan Kritik Dolar Tahmini!

Piyasalarda Dolar Depremi! Uzmanlardan Kritik Dolar Tahmini!

Son günlerde dolar kurunda meydana gelen hızlı yükseliş Türk ekonomisinde depreme neden oldu. Bugün dolar günü yeni bir yükselişle açarken ünlü döviz profesöründen önemli bi tahmin daha geldi. Gelen tahmin piyasalarda deprem etkisi yarattı.

Dolar kurunda yaşanan hareketlilik tüm piyasaları derinden etkiliyor. Bir süredir doların kendi rekorunu kırması ve tarihi seviyeye yükselmesi yatırımcıları da heyecanlandırdı. Türk lirasının hızla değer kaybetmesi, Türkiye ekonomisinde de bir sarsıntıya neden oldu. Doların hızla 7 lira sınırının üzerine çıkması ve ilerlemesi tartışmalara neden olmuştu. Merkez Bankası attığı adımlarla dolar kurunu düşürmeye çalışıyor. Likidite kısıtlamasının gerçekleştirilmesinin ardından hafif bir düşüş yaşansa da beklenen değişim gerçekleşmedi.

Hafta başında Merkez Bankası yeniden harekete geçti. Dolar kurunu düşürebilmek için uzun zamandır uygulanan örtülü faiz artışını gerçekleştirdi. Bu düzenlemenin ardından dolar fiyatları biraz olsun sakinleşti ancak yine de 7 lira psikolojik sınırının altına gerilemedi.

Dolar bugün piyasalarda yaşanan tüm müdahalelere rağmen yükselmeye devam ediyor. Haftanın son işlem gününde dolar fiyatları 7.34 lira seviyelerinden güne başladı. Doların direnç gösterdiği ve destek gördüğü seviye ise 7.30 lira rakamı olarak ifade ediliyor.

Uzmanlardan Dolar Kurunda 8 Lira Uyarısı!

Dolar kuruyla birlikte Euro kurunda da bir yükseliş meydana geldi. Piyasaların son işlem gününde Euro güne büyük bir  değer kazanımıyla başladı. 1 Euro 8,69 lira seviyelerine kadar çıktı. Daha önce dolar kurunun 7 liranın üzerine çıkacağını söyleyen ve tahminlerinde yanılmayan para piyasaları uzmanı Profesör Steve Henke bundan sonraki  dolar kuru hakkında da önemli tahminlerde bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu tahminlerle dolar kurunun 8 liraya kadar çıkacağını ifade etmişti. Şimdilerde meydana gelen hızlı artış ortaya atılan tahminleri doğru çıkarabilir. Merkez Bankası tarafından arka arkaya atılan adımlara rağmen dolar kuru yükselmeye devam ediyor.

Dolar kurunda meydana gelen hızlı yükselişin sebebi olarak döviz  uzmanları, vatandaşın dolara olan yoğun talebi ve alım iştahının güçlü olması olarak ifade ediliyor. Uzmanlar dolar kurunun düşürülmesi için gizli faiz artışının etkili olmayacağının altını çizerken bu süreçte politika faizinin artırımı için doğrudan karar verilmesinin daha uygun olacağını belirtiyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.