Rekor aşı rallisi yön değiştiriyor

Rekor aşı rallisi yön değiştiriyor

- DIŞ HABERLER SERVİSİ Salı günü Wall Street yön değiştirdi ve hisseler yeni rekor seviyelere ulaşmasının ardından düşüşe geçti.

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Salı günü Wall Street yön değiştirdi ve hisseler yeni rekor seviyelere ulaşmasının ardından düşüşe geçti. Hisseler Pazartesi günü, Moderna’nın korona virüs aşısı testlerinin, aşının yüksek oranda etkili olduğunu gösterdiğini açıklamasının ardından yükseliş gösterdi.

Yatırımcılar bu fırsatı kullanarak kar elde etti. Dow Jones ve S&P 500 tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapandı ve Dow Jones 30,000 seviyesinin yalnızca 50 puan gerisinde kaldı.

CNN’in haberine göre, tüm dünyada korona virüs vakalarının artış göstermesiyle birlikte kış aylarının şirketler için sert geçmesi bekleniyor. ABD’de çeşitli eyaletler şimdiden karantina önlemlerini ve kısıtlamaları yeniden yürürlüğe koydu.

Gün içinde 430 puan düşüş gösterdikten sonra, Dow Jones 167 puan düşüşle, %0,6 değer kaybederek günü kapattı. S&P 500 günü %0,5 düşüşle sonlandırdı. Nasdaq Composite ise seansta yeşile dönmeyi başarsa da %0,2 düşüş yaşadı.

Aynı zamanda, korona virüs krizinin neticesinde işsiz kalan çalışanların güçlüklerini hafifletmek için tasarlanan çeşitli destek programları, yıl sonunda sona erecek. Ekonomik teşvik krizi ise, Ocak ayında ABD başkanlık seçimlerinin kazananı Joe Biden’ın göreve başlama dönemine denk gelecek.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz hafta yaptığı yorumları, Salı günü bir etkinlikte tekrarladı ve iyileşmenin pandemi öncesi ekonomiye dönüşü sağlamayacağını, bunun yerine farklı bir ekonomi ortaya çıkacağını söyledi. Ancak piyasalar Powell’ın yorumlarından etkilenmedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.