Rekor Kıran Altında Yeni Fiyatlar! Altın Piyasası Hakkında Uzmanlardan Uyarı!

Rekor Kıran Altında Yeni Fiyatlar! Altın Piyasası Hakkında Uzmanlardan Uyarı!

Bir süredir rekor üzerine rekor kıran ve uzun bir yükseliş trendinde olan altın fiyatları en çok merak edilen ve araştırılan yatırım araçlarından birisi. Güncel altın fiyatları yatırımcıların ve vatandaşın ilgisini çekmeye devam ederken bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Uzmanlar ralli yapan sarı kız hakkında neler söylüyorlar?

Altın piyasalarda en çok araştırılan ve ilgi gören yatırım araçlarından birisi olarak bilinirken son haftalarda yaşamış olduğu yükseliş ile birlikte bu durumu perçinlemeye devam ediyor. Ülkeler arası yaşanan rekabet, ticaret savaşları ülkelerin merkez bankalarının uygulamış oldukları gevşek para politikaları ve koronavirüs tablosunda meydana gelen olumsuz gelişmeler altının bir kez daha güvenli liman olarak görülmesini sağladı.

Yatırımcıların büyük ilgi göstermiş oldukları altın, fiyatlarda yaşanan yükseliş ile son derece dikkat çekmeye devam ediyor. Dün yaşanan yükseliş sonrasında tarihi rekorunu bir kez daha kırmayı başardı. Doların üzerindeki baskı altının ons fiyatında da yükselmeyi tetiklemeye devam ediyor. Dün yaşanan yeni bir rekor sonrasında altının ons fiyatı 1.985,18 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Ardından ufak bir düşüşle 1.972,16 dolar seviyelerine kadar indi.

Altında meydana gelen bu yükselişin devam edip etmeyeceği ve yeniden tarihi seviyelere çıkıp çıkmayacağı da merak konusu haline geldi. Uzmanlar yapmış oldukları tahminler ve analizler sonucunda oldukça heyecan verici açıklamalar yapıyorlar.

Altın Fiyatları Yükselecek Mi?

Altın uzmanları ve ünlü ekonomistler son zamanların en popüler yatırım araçlarından birisi olan altın için oldukça umut veren açıklamalar yapmaya devam ediyorlar. Altın yatırımcıları için heyecan yaratan bu açıklamalar, küresel piyasalar ve yeni yatırım yapmak isteyenler için ise zaman zaman endişe verici olabiliyor.

Tüm dünyada küresel piyasalara bakıldığı zaman koronavirüs salgınında vak sayısının artması ve yeniden ikinci dalga korkusunun gündeme gelmesi oldukça dikkat çekiyor. Bununla birlikte siyasi olarak yaşanan gerginliklerle birlikte, negatif reel faizlerde altının yükselişini destekleyen unsurlar arasında yaşanıyor.

Altına olan ilginin yükselmesi ile birlikte tüm metal fonlarına olan ilginin de arttığı belirlendi. Bu süreçte sadece geçtiğimiz hafta diğer metal fonları için 3.8 milyar dolarlık bir girişin gerçekleşmiş olduğu ifade edildi. Altın yaklaşık olarak 8 haftadır heyecan verici bir yükseliş trendinde bulunuyordu ancak bu süreçte dün gerçekleştirmiş olduğu rekor ile birlikte son 8 haftanın en büyük rekorunu kırmayı başardı.

Uzmanlar yükselişin yıl sonuna kadar devam edeceğini ifade ediyorlar. Yaşanabilecek herhangi bir düşüşün ise bu süreç içerisinde bir anlamda alım fırsatı olarak değerlendirilmesinin uygun olduğu konuşuluyor. Yaşanabilecek gerilemelerin ise kısa vadede güç toplamak için gerçekleşebileceği konusunda uyarılar yaptılar.

Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu?

Dün yaşanan rekor yükselişten sonra bugün küçük bir gerileme yaşanmış olmasına rağmen altın piyasasında hala yükseliş trendi devam ediyor.

Gram Altın

Gram altın bugün piyasalarda 443 liradan alıcı buluyor, 44311 liradan satışa çıkarılıyor.

Çeyrek Altın

Çeyrek altın 728,70 liradan alıcı bulurken, 744,20 liradan satılıyor.

Yarım Altın

Yarım altın fiyatları 1.452,90 liradan alınırken, 1.483,80 liradan satışa çıkarılıyor.

Cumhuriyet Altını

Cumhuriyet altını şimdilerde 2.905,70 liradan alıcı bulurken, 2.95860 liradan satışa sunuluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.