Schneider Electric, yenilenebilir enerji platformu Zeigo’yu satın aldı

Schneider Electric, yenilenebilir enerji platformu Zeigo’yu satın aldı

Schneider Electric Sürdürülebilir İş Bölümü Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Steve Wilhite:- "Zeigo teknolojisini mevcut hizmet ve çözüm portföyümüzle birleştirerek, dünya çapında müşterilerimize sunduğumuz değeri çok daha fazla güçlendireceğiz ve zenginleştireceğiz"

İSTANBUL (AA) - Schneider Electric, enerji, sürdürülebilirlik ve çevresel emtia danışmanlığı alanlarındaki hizmetlerini geliştirmek amacıyla iklim teknolojisi platformu girişimi Zeigo’yu satın aldığını, bu satın almanın Schneider Electric’in temiz enerji hizmetleri ve çözümleri portföyünü geliştirecek ve şirketin dijital enerji dönüşümü hedeflerine katkı sunacağı belirtildi.

Schneider Electric'ten yapılan açıklamaya göre, iklim riskleri ve adil bir enerji dönüşümüne yönelik global beklenti ve talepler hızla artarken, kuruluşlar karbonsuzlaşma konusunda artan baskıyla karşılaşıyor. Son 10 yılda şirketlerin karbonsuzlaşmaya başlamak için kullandığı en yaygın ve etkili araçlardan biri elektrik şirketleriyle imzalanan yenilenebilir enerji satın alma sözleşmeleri (PPA’lar) oldu. Kuruluşlar bugüne kadar PPA aracılığıyla gönüllü olarak 77 gigawatttan fazla rüzgar, güneş ve jeotermal enerji satın aldı.

Net sıfır hedefleri dünya çapında yaygınlaşırken, PPA talebinin de artması bekleniyor. 2 binden fazla şirket karbonsuzlaşma hedeflerini 1,5 derece santigratlık global ısınma eşiğiyle uyumlu hale getirmek amacıyla şimdiden Bilimsel Hedefler Girişimi’ne katıldı. 300 den fazla şirket de RE100’ün İklim Grubu’na katılarak operasyonlarında yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanmayı taahhüt etti. Bu taahhütler doğrultusunda Bloomberg, kurumsal yenilenebilir enerji açığının 2030’da 269 terawattsaat olacağı tahmininde bulundu.

- İnsan aklı + makine yaklaşımı enerji tedarik sürecini geliştiriyor

Schneider Electric, danışmalık hizmetlerini Zeigo'nun yapay zeka altyapısıyla bir araya getirerek enerji ve çevre emtialarının tedarik sürecinde iş birliğine dayalı gelişmiş zeka çözümlerini müşterileriyle buluşturacak. Bu çözümler, Schneider Electric'in mevcut birleştirme çözümleri, EcoStruxure Resource Advisor ve NEO Network dijital platformlarını tamamlayıcı özellikte olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Schneider Electric Sürdürülebilir İş Bölümü Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Steve Wilhite, satın alma kararına ilişkin yenilenebilir enerji tedarikinin zaman alan ve karmaşık bir süreç olduğunu anımsatarak, "Projelere ve risklere dair ciddi uzman değerlendirmesi gerektirir. Dolayısıyla şirketler için yenilenebilir enerji alanında dünyanın en büyük danışmanı olarak hız ve karmaşıklığın pek çok kurumun PPA pazarına girmesinin önündeki iki engel olduğunun farkındayız. Bu kapsamda Zeigo teknolojisini mevcut hizmet ve çözüm portföyümüzle birleştirerek, dünya çapında müşterilerimize sunduğumuz değeri çok daha fazla güçlendireceğiz ve zenginleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Zeigo Kurucusu ve CEO’su Juan Pablo Cerda “Zeigo olarak dijital temiz enerji devrimini hızlandırmak üzere başladığımız yolculuğa Schneider Electric çatısı altında devam etmekten son derece memnunuz. Birlikte hareket ederek karbonsuzlaşma yolculuğuna çıkan daha çok sayıda şirkete yenilikçi enerji çözümleri sunacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamaya göre, Zeigo makine öğrenme algoritmasının ve ekibinin Schneider Electric’e katılması ile birlikte şirket, dünyanın en büyük ve en deneyimli kurumsal yenilenebilir enerji danışmanı olarak pazardaki konumunu güçlendirecek.

Şirket ABD, Avrupa, Avustralya’nın yanı sıra, Brezilya gibi gelişen coğrafyalarda çalışmalarını sürdürüyor ve Schneider Electric’in global uzmanları 2014’ten beri 13 bin megawatttan fazla kurumsal PPA’nın yürütülmesine destek oldu.

Schneider ekibi ilaç tedarik zincirlerine yönelik yakın geçmişte duyurusu yapılan Energize konsorsiyumu gibi türünün ilk örneği ve sınıfının en iyisi olan programların geliştirilmesinde de sorumluluk üstlendi.

Schneider Electric 2021 yılında Corporate Knights Global 100 İndeksi tarafından dünyanın en sürdürülebilir şirketi olarak kabul edilmişti.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.