SGK'dan Flaş Duyuru! Borç Yapılandırması İçin Saatler Değişti

SGK'dan Flaş Duyuru! Borç Yapılandırması İçin Saatler Değişti

Borç yapılandırma başvuruları bugün mesai saati bitimine kadar devam edecek ancak SGK'dan farklı bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkezleri'nin 30 Eylül saat 23.59'a kadar açık olacağı duyuruldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan yazılı duyuruda, Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkezlerinin, 30 Eylül'de bütün gün hizmet vereceklerine dair duyuruya yer verildi.

SGK: BUGÜN SAAT 23.59'A KADAR AÇIĞIZ

Duyuruda, "Başvuru süresi Sayın Cumhurbaşkanımızın Kararı ile 30 Eylül 2021 tarihine uzatılan 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun uyarınca, kapsama giren borcunu yapılandırmak isteyen halkımızın müracaatlarını almak üzere, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimiz ve Sosyal Güvenlik Merkezlerimiz 30.09.2021 tarihinde saat 23.59'a kadar açık olup yurttaşlarımıza hizmet verecektir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Kuruma olan borcunu yapılandırmak isteyen işverenlerin e-Sigorta kanalı ile, posta yolu ile ya da şahsen ilgili sosyal güvenlik il müdürlüğüne ya da sosyal güvenlik merkezine, 4/b (Bağ-Kur) sigortalıların e-Devlet üzerinden, posta yolu ile ya da şahsen herhangi bir sosyal güvenlik il müdürlüğüne ya da sosyal güvenlik merkezine, primlerini kendileri ödeyenlerin ise e-Devlet üzerinden, posta yolu ile ya da şahsen dosyalarının bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne ya da sosyal güvenlik merkezine müracaatta bulunarak, borcunu yapılandırabileceği kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.