SGK'dan Toplu Para İadesi Alabilirsiniz..! Başvura Yapan Faiziyle Geri Alabilecek

SGK'dan Toplu Para İadesi Alabilirsiniz..! Başvura Yapan Faiziyle Geri Alabilecek

SGK'ya yıllarca prim ödemesi yapan kişilerin emekli olamadıklarında bu primleri güncel tutarları ile geri alabileceklerini açıkladı. Peki bu ödeme nasıl alınır? Başvuru koşulları nelerdir?

SGK'ya senelerce prim ödemesi yapan kişilerin emekli olamadıklarında bu primleri güncel tutarları ile geri alabilecekleri açıklandı. Bu ödemeyi almak isteyen kişilerin yazılı başvuru bulunmaları gerekmektedir. Belirli başvuru şartlarına göre oluşturulan SGK toplu para iadesi ödemelerine yönelik tüm detayları sizler için derledik.

Milyonlarca çalışanı yakından kapsayan bu ödemelerde, paralar hesaba faiziyle iade ediliyor. SGK'ya başvuru yapan ve koşulları tutan herkes bu iadeyi alıyor. 

HANGİ ŞARTLARDA İADE EDİLİYOR?

Hizmetin, davacı çalışan doğrultusu açısından sigortasız olarak görülmüş olması ve bu durumun SGK doğrultusundan önceden tespit edilmemiş olması gerekiyor. Davanın birey açısından sonuç vermemesi durumunda, talep edilen seneler içerisindeki sigorta primleri işveren doğrultusundan ödenmektedir. Sigorta primleri ile eş güdümlü bir vakit içerisinde geçtiğimiz faiz de işverence karşılanmaktadır.

Çalışan vatandaşların ilk işe giriş tarihi, emeklilik yaşı ve gerekli prim günü açısından büyük önem taşıyor. Değişen kanunlar nedeniyle emeklilik yaşı da senelere göre değişiklik gösteriyor. İşe başlanan tarih boyunca giriş yapılmasına karşın prim yatırılmadıysa emeklilik işlemleri içerisinde bu tarih dikkate alınmamakta. Belirli bir süre içerisinde prim ödemesi yapan vatandaşlar emeklilik zammını öne çekmeyi talep ediyor.

Doğum, askerlik borçlanması gibi hizmet tespiti de erken emeklilik için önemli formüllerin başında gelmekte. İşe başlanan tarih boyunca giriş olmasına karşılık prim ödemesi görülmüyorsa ve fiilen bu tarih boyunca çalışmaya başlansa dahi emeklilik işlemlerinde bu tarih göz önüne alınmamakta. Eksik ya da bildirilmeyen prim ödemeleri için SGK'ya başvuruda bulunmanız halinde bu nakit hesabınıza iade edilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.