SGK'dan vatandaşlara müjde! Çifte maaş imkanı açıklandı! Kimler çifte maaş alacaklar?

SGK'dan vatandaşlara müjde! Çifte maaş imkanı açıklandı! Kimler çifte maaş alacaklar?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaların ardından hali hazırda çalışanlara ikinci bir maaş imkanı sunuluyor. Çifte maaş nasıl alınır? Çift maaş imkanlarından kimler yararlanabilir?

Sosyal güvenlik kurumu çalışanlara çeşitli şartlarda çeşitli imkanlar sunmaya devam ediyor. Son olarak verilen müjde tüm çalışanları yakından ilgilendiriyor. Yapılan son açıklama ile birlikte gerekli şartların tamamlanması halinde tüm vatandaşlar sorunsuz bir şekilde çifte maaş alabilecekler. Bu süreçte vatandaş çalışmaya devam ettiği ve bir maaş aldığı halde, gerekli şartları karşıladığı tespit edilirse maaşıyla birlikte ikinci bir maaş daha sorunsuz bir şekilde alabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu yamış olduğu açıklama sonrasında çalışma süresini tamamlayan, yıl şartını karşılayan tüm vatandaşlar için harekete geçti. İstenilen şartların tamamlanması halinde bütün vatandaşlar emekli maaşı alabilecekler. Bununla birlikte annesi, babası ya da eşi hayatını kaybetmiş olan tüm vatandaşlar dul, yetim ve ölüm aylığı alabilecekler. Bu maaşlar da yakınları hayatını kaybetmiş olan vatandaşlara karşılıksız olarak verilen ödemeler arasında yer alıyor.

Çifte Maaşı Kimler Alabilir?

Çifte maaş imkanlarından yapılan değerlendirmeler sonrasında erkeklerden daha çok kadınların yararlanabildikleri belirlendi. Gerekli şartları yerine getiren herkes herhangi bir ayrımcılı yapılmadan iki maaş imkanından faydalanabilecek. Dul maaşı ise genelde toplum anlayışına göre kadınlara söylendiği düşünülse ve dul maaşını sadece kadınların alabildiği akıllara getirilse de durum sanıldığı gibi değil. Eşi ölen erkekler de bu süreçte dul maaşı imkanlarından faydalanabiliyor.

SGK'dan Çift Maaş Nasıl Alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu çift maaş almanın şartlarını kendi içerisinde açıklandı. Bu sisteme göre herhangi bir aylık geliri bulunmayan ve maaş almayan çocuklar eğitim almadıkları takdirde 18 yaşına kadar, lise mezunu olmaları halinde 20 yaşına kadar, üniversite eğitimi alıyorlarsa bu süreçte 25 yaşının sonuna kadar yetim aylığı alabiliyorlar. Bu süreçte ek maaş almak ve günümüz şartlarında geçim sıkıntısı yaşamamak için kişilerin gelirlerinin asgari ücret seviyesinde olması aranılan şartlar arasında yer almaktadır.

Anne ya da babanın 65 yaş üzerinde olması durumda ise artan hisse şartı devreye girmeden durum çok daha basit hale geliyor. Böylece süreç içerisinde çift maaş almak mümkün hale geliyor. Eşlerini kaybederek dul kalan kişilerin ise maaş imkanlarından sorunsuz bir şekilde faydalanmaları için resmi nikahlarının olması gerekmektedir. Kişi herhangi bir sigortalı işte çalışıyor ve aylık bir geliri varsa bunun yanı sıra çift maaş alma hakkını elde edebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.