Sosyal Güvenlik Kurumundan Bütün Emeklilere 6 bin 972 lira!

Sosyal Güvenlik Kurumundan Bütün Emeklilere 6 bin 972 lira!

Milyonlarca kişinin hayali emekli olmak ve rahat bir hayata kavuşabilmekken SGK bu konuda adımlarını hızlandırdı. Prim, yaş ve seneyi dolduranların emekli olmaları yeterli bulunurken, işlemlerin geçmiş yıllara göre daha hızlı ilerlediğini de biliyoruz. Emeklilere 6 bin 972 lira hakkında daha detaylı bilgi haberimizde…

Pandeminin yıkıcı etkileri ve kapatma kararlarından ötürü daralan ekonomiye rağmen SGK’dan gelen haber emeklilerin yüzünü güldüreceğe benziyor. Eskiden 4 aylık bir süreç sonunda emekli olmak mümkünken artık ortalama 10 gün içerisinde emeklilik işlemleri bitiyor ve maaş bağlanıyor.  Emeklilik başvuru dilekçisini teslim eden vatandaşlar eğer prim, yaş ve seneyi doldurmuşsa ortalama 10 gün içerisinde emekli maaşı bağlanıyor. Eğer süreç uzarsa SGK bu konuda emekliyi mağdur etmemek için 6 bin 972 lira avans veriyor.

EMEKLİ BAŞVURUSU YAPANA 3 AYLIK ASGARİ ÜCRET

Emekli maaşının bağlanması sürecinin uzaması durumunda SGK devreye girerek 3 asgari ücret kadar avans ödemesi yapacağını duyurdu. Pandemi şartlarında zorlanan vatandaşlar için ilaç olacak bu kararda emekli dilekçesini teslim eden ve en az 3 aydır maaşı bağlanmayan vatandaşlara 3 asgari ücret (6 bin 972 lira) tutarında avans ödemesi yapılacağını açıkladı.

EMEKLİLİK DİLEKÇESİ NASIL VERİLİR? AVANS ÜCRETİ NASIIL GERİ ÖDENİYOR?

Emeklilik dilekçesi ve emeklilikle ilgili diğer işlemler için Türkiye Cumhuriyeti e-Devlet Kapısını kullanabilirsiniz. Form içerisinde aileniz hakkındaki bilgileri eksiksiz ve doğru doldurduğunuza emin olduktan sonra gönderim sağlayın. Ödeme almak istediğiniz bankayı da bu ekrandan seçebilirsiniz.

Avans ücreti için geri ödeme, maaş bağlandıktan sonra 4’te 1 oranında kesintilerle alınacaktır. Emekliyi mağdur etmemek ve maaşının banka faizlerine yem olmaması için SGK önlemlere devam edeceğe benziyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.