SSK, SGK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri için ödeme karmaşası! 355 TL intibak zammı ne zaman gelecek? Çalışma Bakanlığı'ndan intibak zammı açıklaması...

SSK, SGK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri için ödeme karmaşası! 355 TL intibak zammı ne zaman gelecek? Çalışma Bakanlığı'ndan intibak zammı açıklaması...

Emeklilerin son zamanlarda büyük bir heyecanla beklemiş olduğu intibak zammı hakkında nasıl bir çalışma yapıldı? Emeklilerin yüzünü güldürecek bir karar çıkacak mı? İntibak zammı geliyor mu? Çalışma Bakanlığı bu konuda önemli açıklamalarda bulundu!

Pandemi, enflasyon oranlarının yükselmesi, dolar kurunda meydana gelen artış ve arka arkaya gelen zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Bu süreçte en çok etkilenen kişiler ise emekliler oldular. Maaşlarında yapılacak bazı iyileştirmeler konusunda gerekli olan tüm talepleri dile getiren emekliler bu süreçte intibak zammı bekliyorlar.

Emekliler için intibak zammı talebi son zamanlarda sık sık gündeme getirilmeye başlandı. Daha önce intibak zammının 2000 yılından önce emekli olan vatandaşlar için getirilmiş olması heyecana neden olmuştu. Bunun ardından aynı çalışmanın 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar için de getirilmesi konusunda bazı talepler bulunuyor. Özellikle iki farklı sistemin uygulanması emekliler arasında haksızlık şeklinde de yorumlanmaya başladı. Bireysel olarak yargıya yapılan bazı başvuruların da bu süreçte olumlu karşılanması heyecana neden oldu. Türkiye Emekliler Derneği tarafından konu hakkında gerekli talepler iletildi.

Emekliye İntibak Zammı Konusunda Hangi Çalışmalar Yapılıyor?

Henüz emeklileri yüzde yüz mutlu edecek somut bir adım atılmadı. Ancak televizyonda ve yazılı basında ortaya çıkan haberler neticesinde bakanlık intibak yasası konusunda çalışmalar yapmak için gerekli adımları attıklarını dile getirler. Bunun ardından emekliler için en azından bir kapı aralanmış oldu. Bu süreçte intibak zammının gelmesi ile birlikte maaşlarda tam olarak ne kadar bir artış olacağı konusunda açıklama yapılmadı. Özellikle 2020 yılı ile birlikte intibak zammı diye bir gerçek olduğu bir kez daha dile getirildi.

Emekliye 355 Lira İntibak Zammı Nasıl Verilecek?

2000 yılından önce emekli olan vatandaşlar için uygulanan zam düzenlemesi sonrasında maaşları 55 lira ile 355 lira arasında arttı. Ancak aynı uygulama 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar tarafından uygulanması. Asıl huzursuzluk bu noktada başladı. Aynı kararın aynı şekilde 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar için de uygulanması bekleniyor. Bu kararın çıkması halinde 5 milyondan fazla emeklinin yüzü gülecek.

Çalışma Bakanlığı'ndan İntibak Zammı Açıklaması!

Çalışma Bakanlığı, emeklilerin intibak zammı konusunda seslerinin yükselmesi ve taleplerinin artması nedeniyle bir açıklamada bulundu. Açıklamada 'İntibak zammı fikri bizim onayımızdan geçti. Teklifi de istenilen şekilde sunduk. Ancak henüz somut bir adım atamadık çünkü koronavirüs salgını pek çok durumu olumsuz etkiledi. Bunun için belirlenen sıkıntıların ortadan kalkmasının ardından emeklilerin yüzünü güldürmek için yeni haberler vereceğiz' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.