SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine EK Zam Müjdesi Geldi! En Düşük ve En Yüksek Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine EK Zam Müjdesi Geldi! En Düşük ve En Yüksek Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekliye ek zam konusunda detaylı bilgilendirme yaptı. Yapılacak olan düzenleme sonucunda en düşük emekli maaşının bin 857 lira olacağını açıklandı.

Emekli vatandaşların gözü kulağı ocak ayında yapılacak olan zamlarda. Artık kesin zam oranlarının belli olması için Aralık ayı enflasyon verileri bekleniyor. Aralık ayında oluşan enflasyon ocak ayının ilk haftasında açıklanacak. Ancak bunun beraberinde tüm emekliler için ek zam yapılması gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekliye ek zam konusunda detaylı bilgilendirme yaptı. Yapılacak olan düzenleme neticesinde en düşük emekli maaşının bin 857 lira olacak.

EMEKLİYE EK ZAM GÜNDEME GELDİ! 

Ocak ayında maaş zammı alacak olan emekliler için diğer bir çalışma daha yürütülüyor. Özellikle en düşük emekli maaşı üstünde çalışan yetkililer bu rakamı daha da yükseltebilmek için yeni formüller arıyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı olan tüm emekliler için ek zam konusu gündeme geldi. Bu konu da detaylı açıklamayı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptı. Bilgin, emekli vatandaşların hayatlarına daha rahat sürmesi için çok ayrıntılı bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Bilgin açıklamasının devamında, çalışmada mesafe kat edildikçe bilgilerin de paylaşılacağını söyledi. 

"ÇALIŞMAYI ÇOK KAPSAMLI YÜRÜTÜYORUZ"

Ocak ayında son enflasyon verilerinin açıklanması ile beraber ikinci 6 aya ait enflasyon rakamları ortaya çıkacak ve emekli zam oranı belli olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklisi için ise çalışmalar hala devam ediyor. Bakan Bilgin bu konu da umut vadeden açıklama yaptı. Bakanın açıklamasına göre SSK ve BAĞ-KUR emeklilerin de en düşük maaşları yönelik yepyeni bir çalışma başlatıldı. Çalışmaların olumlu sonuçlanması durumunda emeklilerin maaşına seyyanen zam ilave edilecek. Mecliste bu konuyla ilgili konuşan bakan Bilgin, "Emekli gelirlerinin düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var. Çalışmayı çok ayrıntılı yürütüyoruz, mesafe aldıkça paylaşacağım" dedi.

2022 EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Temmuz Kasım ayında gerçekleşen enflasyon yüzde 10.48 oldu. Yani bu durumda 5 aylık süre içinde emekli maaşlarına yansıyacak olan zam oranı %10.48 olacak. Ancak hala aralık ayı enflasyon verileri açıklanmadı. Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre ise 6 aylık enflasyon yüzde 14.2 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Bu Tahminlerin doğru çıkması durumunda SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zammı yüzde 14.2 olacak. Kesin rakamlar ise 3 Ocak tarihinde açıklanacak olan aralık ayı enflasyon rakamları ile birlikte netleşecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum