SSK’lı Bağ-Kur’lu Milyonları İlgilendiriyor! Emeklilik…

SSK’lı Bağ-Kur’lu Milyonları İlgilendiriyor! Emeklilik…

Çalışanlar tarafından araştırılan konulardan biri de ne zaman emekli olacaklarıdır. Emeklilik sürecinde yüksek maaş almak isteyen kişiler SSK’dan mı yoksa Bağ-Kur’dan mı emekli olmanın avantajlarını araştırmaktadır. Biz de sizler için bu konuyu araştırdık.

Herkes emekli olmanın hayalini kuruyor. Çalışan kişilerin en çok sorduğu soruların biri de SSK’dan mı emekli olmak yoksa Bağ-Kur’dan mı? İşte, detaylar…

Kimileri hem SSK’lı hem de Bağ-Kur’lu çalışanların geçmişte olan hizmetlerini nasıl birleştireceklerini merak etmekte. Önce, işyeri sahiplerinin ya da ortakların Bağ-Kur’dan mı yoksa SSK’dan mı emekli olacağına değinmek istiyoruz.

Bağ-Kur’dan Mı Emekli Olmak İyi Yoksa SSK’dan Mı?

Şirket Ortakları tarafından farklı bir durum var. Önceden Bağ-Kur’lu olan kişiler daha sonra SSK’lı olsalar da sigortalılıkları geçerli olmamaktadır. Şöyle bir durum var ki: Bağ-kur kapsamında olan şirket ortakları, sonradan 4/A’lı olursa veya kendilerini şirkette SSK’lı olarak gösterirlerse, Bağ-Kur sigortalılığı son bulmadan, SSK’sı devreye girmemektedir. Bu kapsamda SSK iptal edildikten sonra Bağ-Kur sigortalılığı geçerli olmaktadır.

2680072-810x458.jpg

Örneğin, Şirket ortağı olup da Bağ-Kur’a kayıt yaptırmayıp, SSK’ya kayıt yaptırırsanız ve sonradan şirket ortaklığınız son bulursa, şirket ortağı olduğunuz andan itibaren Bağ-Kur’lu sayılacaksınız. 4/A Statüsünde ki sigortanız iptal edilecek ve SSK’da geçirdiğiniz süre de Bağ-Kur’lu sayılacaktır.

SSK’lı Olan Kendi İşini Kurabilir!

4/A’lı olarak çalışan çalışanlar, sonradan şirket sahibi ya da ortağı olunca SSK’nın devam edip etmeyeceği düşünülüyor. 2008 yılının Ekim ayı öncesinde SSK’lı olarak çalışırken, gerek çalıştığı iş yerine gerek ise başka bir iş yerine ortak olunması halinde bu kişiler, SSK sigortalılığı kesintiye uğrayana kadar Bağ-Kur kapsamına alınmamaktadır. Önceden SSK başladıysa, sonrasında da SSK’lı olarak devam edebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.