Tam 2 Gün Kaldı! Altın Fiyatları Yükselecek Mi?

Tam 2 Gün Kaldı! Altın Fiyatları Yükselecek Mi?

Türkiye’de de dünyada da yatırımcıların güvenli limanı olarak bilinen altın fiyatlarında düşüş trendi devam ediyor. 2020 yılında yükseliş trendini yakalayan altın, bu yıl düşüşleriyle yatırımcıları zarar ettiriyor. Her anlamda yine de güven duyulan altın fiyatlarındaki son gelişmeler merak ediliyor. İşte Merkez Bankası faiz toplantısı öncesi altın ve son durumu...

Yatırımcılar Tedirgin

Kovid-19 salgını nedeniyle piyasanın sürekli dalgalanması yatırımcıları tedirgin etmeye devam ediyor. Bahar aylarının kapıda olduğu bugünlerde finansal piyasalar için farklı bir süreçten geçiyoruz. Baharla birlikte yeni kararlar ve projeksiyonlar yapılmaya devam ediliyor. Aşılama çalışmaları devam ederken enflasyon oranlarındaki değişiklik dikkat çekiyor.

Perşembe Günü Faiz Kararları Açıklanacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) , bu Perşembe günü faiz kararlarına yönelik açıklamalarda bulunacak. Bir yandan ABD tahvilleri izlenirken, açıklanan paketlerin ekonomilerinin kötüye gittiği konusunda bizlere fikir veriyorlar.

TCMB Başkanı Naci Ağbal göreve geldiği Kasım ayından bu yana 4 aydır bu kararlarda etkili oluyor. Merkez Bankası Naci Ağbal’ın gelişinden bu yana 4 aylık süreçte iki kez faiz artışı gerçekleştirirken kalan süreci izlemeyle geçirdi.

Politika Faizinin 100 Baz Puan Artması Bekleniyor

Piyasaların önünden giden Merkez Bankası gerektiği zamanlarda sözlü müdahalelerde de bulundu. Perşembe günü gerçekleştirilecek olan toplantıda ise 100 baz puan artması bekleniyor. Böylelikle politika faizi oranının yüzde 17’den yüzde 18’e çıkması planlanıyor. Enflasyon yükseldikçe de piyasa, faiz artışı noktasında zorlayıcı olmaya devam edecek.

Altın Nereye Gidiyor?

Altının ons fiyatı 1730 dolar seviyelerinde geziniyor. 1690 doların altına düştüğü zamanlarda yapılan alımlar altındaki yükseliş yönündeki ivmeyi güçlendirdi. Ancak 1790 dolar aşılmadıkça altında kalıcı bir yükselme görülmeyebilir.

Gram altındaki hareketler de yine dolar kuru ve ons altın fiyatlarına bağlı olarak değişiyor. Gram altın geçtiğimiz 8 ve 20 günlük ortalamanın üzerine çıktı. 414-424 TL aralığında bir sıkışma söz konusu. Uzun vadede bu seviyeleri güçlü bir şekilde destekleyebilir.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.