Tanesini 5 TL’den devlete satarak binlerce lira kazanabilirsiniz..! İşte tüm detaylar…!

Tanesini 5 TL’den devlete satarak binlerce lira kazanabilirsiniz..! İşte tüm detaylar…!

Türkiye kıyı denizlerinde meydana çıkan balon balığı tüm balıkçıların kabusu haline gelmişti. Çünkü zararlı olan balon balıkları tüm balıkçıların ağlarını yırtarak balık tutulmasını engelleyip aynı zamanda denizdeki popülasyona da olumsuz etki ediyor. Bunun üzerine devlet balon balığı kuyruğu için 5 TL ödeme yapacağını duyurdu.

Türkiye kıyı denizlerinde meydana çıkan balon balığı tüm balıkçıların kabusu haline gelmişti. Çünkü zararlı olan balon balıkları tüm balıkçıların ağlarını yırtarak balık tutulmasını engelleyip aynı zamanda denizdeki popülasyona da olumsuz etki ediyor. Bunun üzerine devlet balon balığı kuyruğu için 5 TL ödeme yapacağını duyurdu. Bu zorlu pandemi sürecinde haberi alan vatandaşlar binlerce lira kazanmak için hemen kolları sıvayıp satışlara başladılar. Özellikle de Mersin ilinde yer alan balıkçılar 4 bin 66 balon balığı satarak rekor kırdı! Peki, balıklar nereye satılıyor? Balon balığı satmak için nasıl başvuru yapılıyor? Merak ettiğiniz tüm ayrıntılar sizlerle…

Balon balığı deniz canlılarına zarar veriyor!

Balon balığı hem insanlara hem balıkçıların yaptığı işe hem de denizdeki diğer canlılara büyük bir tehdit oluşturuyor. Balıkçıların ağlarını yırtarak fark edilen balon balıklarının aynı zamanda insanların tüketmesi halinde zehirlenmeye neden olup ölüme yol açtığı da belirlendi. Akabinde bu zararlı balon balığı türü denizdeki diğer canlılara da olumsuz yönde zarar vererek biyolojik çeşitliliğin azalmasına neden oluyor. Tüm bunların üzerine devlet hemen bu zararlı balon balığı türü için harekete geçti. Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 Aralık ayında hiç zaman kaybetmeden konuya ilişkin tebliği yayımladı. Bu tebliğden sonra mersin ilindeki tüm balıkçılar topladıkları balon balığı kuyruklarını bölgelerindeki İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine teslim ederek ödeme aldılar. Satın alınan ve avlanan balıkları uzun süre dondurucularda saklandıktan sonra imha edilecek.

Ödemeler anında nakit yapılıyor!

Bu haberi alan Türkiye’nin farklı kıyılarında yaşayan vatandaşlar da balon balığı toplamak için kolları sıvadı ve konunun detaylarını araştırmaya başladı. Yayımlanan tebliğden sonra tüm Türkiye alarma geçti. Her balık kuyruğu başına 5 TL ödeme yapılması büyük bir gelir kaynağı olurken aynı zamanda canlı yaşamını da tehditlerden korumuş olacak. Farklı illerde balık avcıları balon balığı yakalamak üzere ciddi anlamda mesai harcamaya devam ediyor. Devletin alımları her yıl devam edeceği bu şimdiye kadar balon balığı kuyruğu satarak ciddi rakamlar kazanan balıkçıların sayısı da giderek artış gösteriyor.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.