Taşeron İşçiler TİS Sözleşmesinde O Maddeyi İstemiyorlar!

Taşeron İşçiler TİS Sözleşmesinde O Maddeyi İstemiyorlar!

Binlerce taşeron işçi tarafından heyecanla beklenen Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri için geri sayım başladı. Bu süreçte taşeron olan işçilerden sözleşmede bulunan bir maddenin iptali hakkında talepler gelmeye başladı. İşte o madde!

Taşeron işçiler için uzun zamandır beklenen toplu iş sözleşmesi için bazı adımlar atıldı. 2020 Toplu iş sözleşmesi için kritik görüşmelerin başlamasına çok az bir zaman kalmışken bu dönemde taşeron işçiler isteklerini artık yüksek sesle dile getirmeye başladılar. Bu süreçte görüşmelerin Ağustos ayına girdiğimiz bu süreç içerisinde başlaması bekleniyor.

TİS Görüşmeleri Ne Zaman Yapılacak?

Taşeron işçiler tarafından büyük bir heyecanla beklenen TİS görüşmeleri için geri sayım adeta başladı. Henüz görüşmelerin net tarihi konusunda bir açıklama yapılmadı. Ancak bu süreçte de işçilerin oldukça heyecanlı oldukları bekleniyor. Ağustos ayı içerisinde başlaması beklenen görüşmelerin aynı zamanda en geç Eylül ayında başlaması bitirilmesi bekleniyor. Bu konuda Çalışma Bakanlığı tarafından gelecek olan açıklamalara dikkat kesildi.

Taşeron İşçiler O Maddeyi İstemiyorlar!

Kamuda bu süreç içerisinde yaklaşık 900 bin taşeron kamu işçisinin bulunduğu biliniyor. Toplantıda alınacak olan kritik kararlarla birlikte kamu işçilerinin çalışma düzenleri de etkilenmiş olacak.

Taşeron işçiler tarafından bu süreç içerisinde bazı sesler gelmeye başladı. Taşeron işçiler toplu iş sözleşmesinde yer alan bir maddeyi istemedikleri yönünde açıklama yaptılar. Bu madde merak konusu olmuştu. Hak İş Sendikası tarafından konu hakkında yeni bir açıklama yaptı. Bu süreçte taşeron işçi statüsünde olan bir çalışanın sonrasında kadroya geçirilmesinin ardından iş kollarında değişiklik yapılabileceğini belirten uygulamanın iptal edilmesi istendi.

Bu konuda kanunla çalışan bir işçinin başka bir sendikaya üye olmasının ve bu durumun zorla yapılmasının kabul edilmeyeceğine dikkat çekildi. Çalışanların önündeki engellerin kaldırılması talep ediliyor.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.