Taşeron işçilere beklenmedik haber! Zamlar bu kadar mı dedirten haber!

Taşeron işçilere beklenmedik haber! Zamlar bu kadar mı dedirten haber!

4D’ye tabi olarak hizmet veren taşeron işçiler uzun süredir maaş zamlarını araştırıyor. Haklarının yenilenmesini ve zamların da yüksek oranda olmasını bekleyen taşeron işçiler için her gün yeni haberler gelse de henüz tam ve net bilginin verilmesi için TİS tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

4D’ye tabi olarak hizmet veren taşeron işçiler uzun süredir maaş zamlarını araştırıyor. Haklarının yenilenmesini ve zamların da yüksek oranda olmasını bekleyen taşeron işçiler için her gün yeni haberler gelse de henüz tam ve net bilginin verilmesi için TİS tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak söylentilere ve tahminlere bağlı olarak yeni taşeron işçi maaş zam miktarının yine düşük oranda ya da eskisiyle aynı oranda yapılmasının ön görülmesi işçileri üzdü. Bu noktada yeni zam oranları ne kadar olacak? TİS görüşmeleri ne zaman sonuçlanır? TİS görüşmelerinde konu başlıkları neler olacak gibi merak edilen soruların ayrıntılı yanıtlarına haberimizde yer verdik.

6 ayda bir yapılan maaş zamları açıklandı mı?

Taşeron işçilere altı ayda bir maaş zamları ve ek ödeme zamları yapılıyor Bu yıl yapılacak olan zam oranları ise tüm işçiler ve sendikalar tarafından merakla bekleniyor. Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türk İş Sendikası tarafından yapılması beklenen TİS görüşmeleri için kasım ayı işaret edilmişti. Ancak Kasım ayını son günlerinde olmamıza rağmen henüz ilgili kurumlar tarafından görüşmeye ilişkin hiçbir resmi açıklama yapılmamsı taşeron işçileri meraklandırmaya başladı. Her 6 ayda bir yaklaşık %4 oranında zam alan taşeron işçiler bu yıl yapılacak zamların aynı oranda değil de daha yüksek oranda işlem görmesini ve haklarının erine getirilmesini talep ediyor.

Taşeron işçi maaşlarına %12,5 zam oranı konuşuluyor!

Maliye Bakanlığı tarafından sunulan enflasyon oranları değerlendirilerek sürekli yapılacak taşeron maaş zamlarına ilişkin tahminler sunuluyor. En son yapılan enflasyon açıklaması değerlendirildiği zaman %8 ila %19,5 arasında değişen bir zam ön görülüyordu. Fakat Kasım ayı itibariyle Türkiye Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon oranı sonrasında maaşların yaklaşık yıllık %12,5 zam alacağı düşünüldü. Maaş zamlarına ilişkin tahminler %12,5 oranında olsa da henüz ilgili kurumlardan resmi bir açıklama yapılmadı. TİS görüşmeleri için taşeron işçiler sıcak bekleyişlerini sürdürerek gelişmeleri yakından takip etmeye de devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.