TC Kimlik Numarasına Göre 1100 Lira Nakit Yardım Yapılacak! Nasıl Başvuru Yapılır?

TC Kimlik Numarasına Göre 1100 Lira Nakit Yardım Yapılacak! Nasıl Başvuru Yapılır?

PTT gişelerinde 1.100 TL nakit yardım hazır. Nakit para ihtiyacı olan vatandaşların imdadına yine devlet yetişiyor. Başvuru şartları ve nasıl başvuru yapılacağına haberimizden ulaşabilirsiniz...

Salgın sebebiyle ekonomik sorun yaşamakta olan vatandaşlara yardım eli devlet tarafından uzatılmıştı. “Biz bizlere yeteriz Türkiye’m” kampanyasıyla salgın başından bu yana vatandaşlara nakdi yardım ödemesi yapıldı. Kasım ayı için de 1.100 TL Pandemi yardımı müracaatları açıldı. Başvurular TC kimlik numarasına göre e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. Ödemeler ise banka hesabı olanlara banka , hesabı olmayanlara ise PTT üzerinden yatırılıyor. Başvurusu onaylan vatandaşlar tek sefere mahsus olarak bu ödemelerden yararlanıyor. Başvurular kişi bazlı değil, hane bazlı olarak kabul ediliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Devlet, nakdi yardım ödemelerini bazı koşullar doğrultusunda veriyor. Hali hazırda bakanlıkça sağlanan sosyal desteklerden faydalananlar başvuru yapmadan nakdi yardım alabiliyor. Başvuru yapacak olan kişilerin dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişiler olmalarına özellikle dikkat ediliyor. 

SOSYAL YARDIM KAPSAM DIŞI MESAJI NEDİR?

Sosyal yardım kapsam dışı mesajı nedir sorusunun yanıtı da pandemi yardımı başvurusu yapan kişiler tarafından araştırılıyor. Bu mesaj pandemi desteği başvurularının kapanması durumunda geliyor. Başvuruları zaman zaman kontrol ederek, açılması halinde hemen başvurabilirsiniz.

PANDEMİ DESTEĞİ NEREDEN ALINIR?

1100 TL nakdi yardım müracaatı sırasında sizden banka hesabı isteniyor. Bankada hesabınız var ise başvuru işlemlerini yaparken IBAN numarası belirtin. Hesabı olmayan yurttaşlar ise ödemeyi PTT gişelerinden alabiliyor. PTT veya bankaya gidemeyecek durumda olan engelli, hasta ve yaşlı kişilerin ödemeleri evlerine yetkililer tarafından teslimi yapılıyor.

1100 TL PANDEMİ YARDIMI NASIL YAPILIR?

1100 TL pandemi yardımı başvurusu E-devlet ekranından yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile gerçekleşen ödemelere TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra “Sosyal Yardım ve Destek Ödemeleri” bölümünden başvurabilirsiniz. TC kimlik no sonu 0 olanlar Pazartesi günü, 2 olanlar Salı günü, 4 Olanlar Çarşamba günü, 6 olanlar Perşembe günü ve 8 olanlar ise Cuma günü müracaat yapabiliyor. Hafta sonunda ise tüm TC kimlik nolar için başvurular açık oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.