Teknoloji hisselerinden vazgeçmek doğru mu?

Teknoloji hisselerinden vazgeçmek doğru mu?

- DIŞ HABERLER SERVİSİ Yatırım danışmanlığı firması Principal Global Investors, teknoloji hisselerinin pandemi ticaretinin ötesinde de daha fazla ileri gidebileceğini öngörüyor. Bloomberg’in haberine göre, Princpal’ın Küresel Hisse Senetleri Kolu Portföy Yöneticisi Alan Wang.

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım danışmanlığı firması Principal Global Investors, teknoloji hisselerinin pandemi ticaretinin ötesinde de daha fazla ileri gidebileceğini öngörüyor.

Bloomberg’in haberine göre, Princpal’ın Küresel Hisse Senetleri Kolu Portföy Yöneticisi Alan Wang, ucuz borçlanma maliyetleri ve maddi olmayan varlıkların artan önemi nedeniyle bazı teknoloji firmalarının değerinin altında kalan hisselere ve döngüsel hisselere yönelik piyasa rotasyonu sırasında bile değer kazanabileceğini belirtti. Wang, teknoloji hisselerini değerlendirmenin doğru yol olduğunun kanıtı olarak geçen yılın iyi bir ders niteliği taşıdığını söyledi.

Kovid-19 aşı haberlerinin umut vadetmesiyle birlikte bu yılın en popüler ticaret yöntemi olan evde kalma trendinden yararlanan teknoloji hisselerine yığılma stratejisi nihayet bu ay sekteye uğradı. Salgının hırpaladığı ekonomiye bağlı hareket ederek hasar gören hisseler bu ayın kazananı oldu. Buna karşın Wang inovasyona bağlı bu firmaların özellikle de düşük faizli bir ortamda herhangi bir düşüş duyarlılığı oluşması halinde devam etme becerilerinin hafife alındığı konusunda yatırımcıları uyardı.

Aynı zamanda Wall Street’in bazı en büyük isimleri yatırım modellerini değiştirerek marka ve patent hakları gibi maddi olmayan mülkiyetlerini de hisse senedinin değerini ölçmek için gider olarak göstermek yerine varlık olarak gösterme eğilimine giriyorlar. Wang söz konusu yeni modellemeyi açıklarken, “Bu tamamen yeni bir değerlendirme sistem. Birçok yatırımcının hisselerin fiyat kazanç katmanlarından dolayı açığa satış yaptığı için ellerinin yandığını görebiliyorum” dedi.

Principal Global yenilenebilir enerji şirketlerini, veri merkezi ve kule şirketlerini (kablosuz internet kuleleri inşa eden şirketler) tercih ediyor. Şirket aynı zamanda teknoloji ağırlıklı Çin ve Kore borsalarında çoklu varlıklı portföyler, Japonya borsasında inşaat şirketleri pozisyonları ve düşük sermayeli hisse senetleri de tutuyor.

Portföy Yöneticisi Binay Chandgothia, piyasanın her şeyi döngüsel olarak ele alabildiği bir ortamda, yatırımcıların yapısal olarak "değerlenecek" şirketleri tamamen aşı beklentileriyle yükselen şirketlerden ayırası gerektiğini belirtiyor. Chandgothia örnek olarak bazı enerji ve finans şirketlerinin bilançolarının yapısal olarak zorlanmakta olduğunu ifadelerine ekledi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.