Tüpraş, İklimle Bağlantılı Finansal Beyanlar Görev Gücü'ne katıldı

Tüpraş, İklimle Bağlantılı Finansal Beyanlar Görev Gücü'ne katıldı

ANKARA (AA) - Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş), İklimle Bağlantılı Finansal Beyanlar Görev Gücüne (TCFD) destek veren küresel şirketler arasına...

ANKARA (AA) - Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş), İklimle Bağlantılı Finansal Beyanlar Görev Gücüne (TCFD) destek veren küresel şirketler arasına katıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, G20'nin görevlendirmesiyle Finansal İstikrar Kurulu tarafından oluşturulan TCFD'nin, iklim risklerinin daha etkin ve bilinçli yönetilmesi ile ilgili kapsamlı bir tavsiye seti bulunuyor.

TCFD'nin 89 ülkeden finansal kuruluşlar, şirketler ve hükümetler ile 2 bin 600'ün üzerinde destekçisi bulunuyor. Ayrıca TCFD'nin tavsiye setiyle iklim krizinin yaratacağı etkilere yönelik piyasalarda farkındalık oluşturarak şirketler ve kuruluşlar için küresel bir çerçeve oluşturuluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, Tüpraş'ın düşük karbon ekonomisine geçişte, dünyanın önde gelen kuruluşlarını bir araya getiren TCFD'ye destek veren şirketler arasına katılmasının, şirketin sürdürülebilir gelecek vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu belirtti.

Tüpraş'ta özellikle iklim değişikliği ile mücadele konusunu öncelediklerini ifade eden Yelmenoğlu, şunları kaydetti:

"'Enerjimiz Geleceğe' diyerek başlattığımız yolculuğumuzda, geleceğin enerjisini üretmek için dönüşüyor, sürdürülebilir bir dünya için değişiyoruz. 2050'de karbon nötr olmayı taahhüt ettiğimiz ve odaklanacağımız yeni iş alanlarına yönelik açıkladığımız Stratejik Dönüşüm Planımız kapsamında, farklı enerji türlerini entegre bir iş modeliyle üretmeyi, gelecekte de Türkiye'nin en büyük enerji sanayii şirketi konumumuzu güçlendirmeyi ve Türkiye'nin temiz enerji dönüşümüne öncülük etmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda yeni yatırımlar yaparak, mevcut varlıklarımızı sürdürülebilir karlı büyüme yaklaşımıyla yönetmeyi amaçladık. İklim krizinden kaynaklanan riskleri ve fırsatları daha etkin ve şeffaf bir şekilde yönetecek, raporlamalarımız kapsamında tüm paydaşlarımıza düzenli bir şekilde açıklayacağız."

Tüpraş, ilk aşama olarak üretim faaliyetlerinden kaynaklı emisyonları 2017'ye göre 2030'da yüzde 27, devam eden yatırımlarla da 2035'te yüzde 35 oranında azaltmayı taahhüt ediyor. Ayrıca Tüpraş, 2050 itibarıyla faaliyetlerine karbon nötr olarak devam etmeyi hedefliyor.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.