Vakıfbank ve Ziraat Bankası Başvuru Almaya Başladı! TBMM onayı alan 0,49 faizli ihtiyaç kredisi kampanyası için detaylar belli oldu.

Vakıfbank ve Ziraat Bankası Başvuru Almaya Başladı! TBMM onayı alan 0,49 faizli ihtiyaç kredisi kampanyası için detaylar belli oldu.

TBMM onayı alan 0,49 faizli ihtiyaç kredisi kampanyası için detaylar belli oldu. Listede yer alan bankaların tümü 0,49 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi vermeye başlayacak. Pandemi sürecinde artan kredi faiz oranları ive işsizlik sonucunda vatandaşlar büyük ekonomik sorunlar yaşamaya başladı.

TBMM onayı alan 0,49 faizli ihtiyaç kredisi kampanyası için detaylar belli oldu. Listede yer alan bankaların tümü 0,49 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi vermeye başlayacak. Pandemi sürecinde artan kredi faiz oranları ive işsizlik sonucunda vatandaşlar büyük ekonomik sorunlar yaşamaya başladı. Ekonomik anlamda zorluk çeken ve ödemelerini yapamayan vatandaşlar yüzünü bankalara çevirdi. Nitekim yüksek faiz oranlarını göze alamayanlar ise kredileri reddetti. Bu noktada yeni bir düzenleme yapılarak ihtiyaç kredilerinin faiz oranları düşürüldü. Merak edilen tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor…

İhtiyacı Olan Tüm Vatandaşlar Başvuru Yapabilir!

Bazı bankalar devlet destekli kredi sunacak. İhtiyacı olan ve ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlar bu devlet destekli ihtiyaç kredilerinden faydalanabilir. Belirtilen kredilerin 0,49 faizli ihtiyaç kredisi olarak yansıdığı görülüyor. Artan faiz oranlarına rağmen devletten gelen bu hamle vatandaşları sevindirdi. İhtiyacı olan herkes hemen o bankalara giderek kredi başvurularını yapmaya başladı.

Devlet destekli olarak sunulan bu ihtiyaç kredileri için 36 aya varan vade seçeneği de sunulacak. Ayrıca dileyen ilk kredi taksit ödemelerini 3 ay sonrasına da erteleyebilecek.

Vakıfbank ve Ziraat Bankası Başvuru Almaya Başladı!

Kamu bankaları olan Vakıfbank ve Ziraat bankası 0,49 faizli ihtiyaç kredisi verecek ilk bankalar oldu. Verilen bu kredilerden hem bireysel vatandaşlar hem de esnaflar faydalanabilecek. Esnaflara özel farklı ayrıcalıklar da tanınacak. Esnaf vatandaşların en az iki yıllık vergi levhasına sahip olmaları gerekiyor. Öte yandan emekli vatandaşların da bu krediden faydalanması için emekli aylıklarını Vakıfbank ya da Ziraat Bankası’ndan alması gerekiyor.

Çalışan vatandaşların başvurularında ise en az 3 aylık sigortalarının olması şartı aranacak. Ayrıca belirtilen kredi tutarı ise maksimum 20.000 TL üst limitli olarak sunulacak. Başvurular direk bankaların şubelerinden alınıyor. Nitekim bunun yanı sıra dileyen vatandaşlar ilgili bankaların internet sitelerinden ya da mobil bankacılık uygulamasından da başvuruda bulunabilir. Başvuru yapan vatandaşlara en kısa süre içerisinde geri dönüş sağlanarak sonuç bildiriliyor.

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.