Vatandaşlara Müjde! Bu Gruba Dahil Olanlar 1800 Prim Günü İle Hemen Emekli Olabilecek...

Vatandaşlara Müjde! Bu Gruba Dahil Olanlar 1800 Prim Günü İle Hemen Emekli Olabilecek...

Eğer sizin de tam teşekküllü devlet hastanelerinin sağlık kurullarından alınmış en az %60 oranında “çalışamaz” raporunuz var ise ve 10 senelik yani 1800 günlük ödenmiş prim gününüz var ise, size en yakın SGK şubesini ziyaret ederek malulen emekli olabilirsiniz.

Ülkemizdeki pek çok kişi yaşlılık zamanlarında rahat etmek için çalışıyor ve emeklilik hayali kuruyor fakat eğer sizin de rahatsızlığınız veya engeliniz var ise çok kısa bir işlemin ardından malulen emekli olabilirsiniz!

MALULEN EMEKLİLİK ŞARTLARI

Eğer sizin de tam teşekküllü devlet hastanelerinin sağlık kurullarından alınmış en az %60 oranında “çalışamaz” raporunuz var ise ve 10 senelik yani 1800 günlük ödenmiş prim gününüz var ise, size en yakın SGK şubesini ziyaret ederek malulen emekli olabilirsiniz. Ayrıca malulen emeklilerde 4A, 4B veya 4C sigorta türleri fark etmiyor. Sizin de önemli bir rahatsızlığınız var ise emekli olma şansınız bulunuyor fakat SGK her hastalığa malulen emeklilik olanağı sunmuyor.

SGK HANGİ HASTALIKLARI MALULEN EMEKLİLİKTE KABUL EDİYOR?

Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) tarafından malulen emeklilik için kabul gören hastalıklar şu şekilde; ölümcül derecede olan kanser türleri, epilepsi, demans, beyin tümörleri, parkinson, selebral palsi, MS, zeka geriliği gibi beyin hasarı sonucu oluşan hastalıklar, kişinin hayatını kararlarını ve ruh halini etkileyecek psikolojik hastalıklar (ileri seviyede bipolar bozukluk ve şizofreni gibi), kişinin görme yetisini kaybetmesi, retinaya bağlı şekilde oluşan kanamalar, denge bozuklukları ve işitme kaybı, uzuv kaybı, (Ampüte) organ nakili (Karaciğer, kalp, akciğer, böbrek vs) ağır karaciğer hastalıkları (Siroz veya tüberküloz gibi) kalp yetmezliği veya kalp kapakçığı rahatsızlıkları, metabolizma bozuklukları ve AIDS.

MALULEN EMEKLİLİK İÇİN BAŞVURU NEREYE YAPILIR?

Eğer sizin de önemli bir rahatsızlığınız var ise ve malulen emekli olacaksanız, gerekli evrakları topladıktan sonra size en yakın SGK Müdürlüğüne gidebilirsiniz. Malulen emekliliğin online başvurusu bulunmuyor, bizzat giderek fiziki olarak başvuru yapmanız gerekmektedir. Yanınızda ise şu evrakların bulunması gerekmektedir:

Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi,
Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi, (İşten ayrıldıktan sonra ilk 10 gün içerisinde başvuru yapanlar için)
Maluliyetin tespiti için Sağlık Kurulu raporu.

MALULEN EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR?

Malulen emekli olan kişilerin en merak ettiği konulardan birisi de maaşlar. Eğer siz de BAĞKUR veya SSK’dan emekli olduysanız en az 1500 TL’lik maaş alma şansına sahip oluyorsunuz. Ancak Emekli Sandığı’ndan emekli olan kişiler en az 2400 TL maaş alabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.