Wall Street borsalarında kovid ikilemi

Wall Street borsalarında kovid ikilemi

- DIŞ HABERLER SERVİSİ Korona virüs borsaların en önemli gündemi olmayı sürdürüyor.

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs borsaların en önemli gündemi olmayı sürdürüyor. Aşı rallisinin ardından artan korona virüs vakalarının yarattığı endişe ise yeniden borsaları aşağı yönlü etkileyebilir. 7,2 milyar dolarlık varlığın yönetiminden sorumlu para yöneticisi Kevin Nicholson S&P 500’in gelecek ay sınırlı bir aşağı yönlü hareketin gerçekleşeceğini öngörüyor.

CNBC’nin haberine göre yatırım danışmanlığı şirketi River Front Inverstment Group’un Baş Yatırım Eş Sorumlusu Kevin Nicholson borsalardaki bu düşüşün Kovid-19 haberleri arasındaki mücadeleden kaynaklanacağını öngördü.

Para yöneticisi S&P 500’ün 3500 ila 3650 puan seviyelerinde bir diğer deyişle 9 Kasım tarihli tüm zamanların en iyi seviyesinin 5 puan altında seyredeceği görüşünde.

7,2 milyar dolarlık varlığın yönetimini yapan Nicholson, “Eğer Kovid vakaları gerçekten de dengeli kalır veya yükselmezse ve il müdahale ekipleri üzerindeki baskı azalırsa borsalar yukarı yönlü harekete geçilebilir” dedi.

Nicholson’un en olumsuz senaryosuna göreyse S&P 500 %2’den daha az sınırlı bir düşüş gösteriyor. Yatırım uzmanı tam tersi bir senaryoya ilişkin,” Ancak ilk müdahale ekipleri bunalacak hale gelirse daha fazla kısıtlamalar veya karantina konusunda endişelenmemiz gerekecektir. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse S&P’de kısa vadede 3.500 puan seviyelerine dönülebileceğini düşünüyorum” dedi.

2021 için boğa piyasası beklentisi

2020 bir kez tarih kitaplarına yerleştiğinde Nicholson bunun güçlü bir boğa piyasasının başlangıç resmi olacağını düşünüyor. Yatırım uzmanı kolay gelecek yıllık karşılaştırmalar, bilançolardaki muazzam likidite miktarları, kredilere ulaşılabilirlik ve daralan kredi yayılmasının bu ralli için en büyük destek mekanizması olacağını belirtiyor.

Nicholson, "İnsanları gelecek yıl hakkında gerçekten heyecanlandıran şey, yıllık bazda kazanç artışının beklentilere göre %38 olacağı gerçeği" dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.