Wall Street devi: Piyasalar Trump kaosundan yoruldu

Wall Street devi: Piyasalar Trump kaosundan yoruldu

- DIŞ HABERLER SERVİSİ Wall Street’teki seçim sonrası kutlamalar yalnızca bölünmüş hükümetin getirdiği rahatlama üzerine değil.

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’teki seçim sonrası kutlamalar yalnızca bölünmüş hükümetin getirdiği rahatlama üzerine değil. Yatırımcılar aynı zamanda dört yıllık Donald Trump başkanlığının kaosuun ardından daha sakin bir liderin gelişini kutluyor. Wall Street’in en önemli isimlerinden, BlackRock’ın CEO’su Larry Fink, “piyasaların daha fazla istikrar ve daha az volatilite arzusunda olduğuna kuvvetle inanıyorum” dedi.

Trump’ın, vergi kesintileri ve düzenlemelerin gevşetilmesi gibi, şirketlerden yana olan politikaları borsaları yükseltti.

Fink, Carlyle Group’un kurucu ortağı ve Başkanı David Rubenstein’la yaptığı görüşmede,  “hepimiz yorgunuz. Washington’dan çıkan yüksek sesten yorgun düştük” dedi.

BlackRock CEO’su yatırımcıların “daha kapsayıcı ve küresel uyum getirebilecek bir liderin seçilmesinden cesaret aldığını” ifade etti. Biden’ın 8 Kasım günü yaptığı zafer konuşmasına değinerek, seçilmiş başkanın, partilileri değil, ABD’yi yöneteceği konusundaki teminatına dikkat çekti. 

Washington’da bölünmüş hükümet, Biden’ın vergi arttırımlarını ve iklim politikalarını kolaylıkla gerçekleştiremeyeceği anlamına geliyor.

Fink daha önce, 2016 yılındaki başarısız başkan adaylığı sürecinde Hillary Clinton’ın kampanyasına bağışta bulunmuştu. O dönemde Fink, Clinton’ın yönetiminde, potansiyel Hazine Bakanı olarak görülüyordu. Ancak Fink aynı zamanda, eski Beyaz Saray Sözcüsü Paul Ryan gibi cumhuriyetçi isimleri de desteklemişti.

Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock, 7,8 trilyon dolarlık bir meblağ yönetiyor. Şirketin iShares ve borsa yatırım fonları oldukça popüler. Fonlar yalnızca üçüncü çeyrekte 41 milyar dolarlık varlık edindi

Fink, FED’in krizi yönetmedeki başarısını överek, “muhteşemden başka bir şey değil” dedi. Ancak pandeminin toplumun zengin ve yoksul kesimleri arasındaki uçurumu derinleştirmekte olduğu konusunda uyarıda bulundu. BlackRock CEO’su, “gerçekten ekonomimizi yeniden inşa etmeye çalışacaksak, halihazırda işsiz olanları hedef alan özel bir parasal teşvik paketine ihtiyacımız var” dedi.

Eğer Biden fikrini soracak olsaydı, Fink yeni gelecek yönetimi, kötü durumdaki yol ve köprülerin onarımı için uzun vadeli bir altyapı paketiyle istihdam yaratmaya yönlendirirdi. Fink, “şimdi güçlü bir altyapı paketine diğer tüm ülkelerden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz” dedi. Açıklamasının devamında, “2 trilyonluk ertelenmiş bakımlar bulunuyor” ifadesini kullandı.

Rubenstein, BlackRock’ın CEO’suna FED Başkanı ya da Hazine Bakanı olmak için şirketini bırakıp bırakmayacağını sordu. Fink cevap vermekte tereddüt etse de, kapıları kapatmadı. Fink, “çalışanlarıma, yönetim kuruluma ve aileme bağlıyım” dedi. Açıklamasının devamında, “şimdilik New York’tayım” ifadesini kullandı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.