Yatırımcılar Dikkat: Dolar, Euro ve Altın Son 6 Ayın En Düşük Eşiğinde!

Yatırımcılar Dikkat: Dolar, Euro ve Altın Son 6 Ayın En Düşük Eşiğinde!

Dolar ve euro kurunda son 6 ayın en düşük seviyeleri görülmeye devam ediyor. Şu dakikalarda dolar 7.55 seviyelerinde işlem görürken euro 9.03 seviyelerinde seyrediyor. Ekonomistler dolar kurunda yaşanan bu düşüşün sebeplerini ve kur üzerindeki olası beklentileri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) verdiği piyasa dostu güçlü mesajlar olduğunu söylüyor.

Sıcak Para Girişi Kurlarda Düşüş Eğilimini Sürdürdü

TCMB’nin piyasaya verdiği güçlü mesajlar, sıcak para girişi, Türkiye risk priminin düşmesi ile kurlarda düşüş eğilimi sürdü. Haftanın son gününde sabah saatlerinde dolar 7.05 TL seviyelerini görürken, son 6 ayın en düşük değerini aldı. 6 Ağustos 2020 tarihinden bu yana kurdaki en düşük seviyeyi bu sabah gören doların yanı sıra euro cephesinde de düşüş hakim oldu. Dolar endeksinde yaşanan bu düşüş ise sabah saatlerinde yüzde 0.25 oranında oldu. Euro/dolar paritesi ise 1.2009 seviyelerinde hareket ediyor.

Euro da 6 Ayın En Düşük Seviyesini Gördü

12 Ağustos 2020 tarihinden bu yana euro fiyatları bu sabah 8.46 seviyelerine kadar düşüş gösterdi. Euro kusu sabah saatlerinde yüzde 0.75 oranında düşüş ile 8.4843 TL seviyesinde bulunuyor. Sterlin ise aynı dakikalarda 9.6800 TL seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

Gram Altın Yeni Güne Düşüşle Başladı

Türkiye’deki küçük büyük birçok yatırımcının banko yatırımlarından biri olan altın, güne düşüşle başladı. Sabah saatlerinde güne 414 TL seviyesinde başlayan gram altının yanı sıra ons altın, 1711 dolar seviyelerinde işlem gördü.

Dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 416 TL seviyelerinde işlem gören gram altın, yeni güne 414 TL seviyesinde başladı. Yeni güne düşüşle merhaba diyen altın, gün içerisinde en düşük 413.14 TL seviyesini görürken en yüksek 416.65 TL seviyesine tırmandı.

Gram altın fiyatı sabah saat 10.00 civarında yüzde 0.46 oranında yükselişle birlikte 416.13 TL seviyesinde hareket gösterdi. Aynı dakikalarda çeyrek altın 682 TL, Cumhuriyet altını da 2 bin 819 TL üzerinden satılıyor.

Ons altın günün en düşük seviyesinde 1709 doları görürken en yüksek 1728 dolar oldu. Ons altın şu dakikalarda yüzde 0.70 oranında düşüş ile 1711 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

 

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.