Yatırımcıları 2021’de zorlu trendler bekliyor

Yatırımcıları 2021’de zorlu trendler bekliyor

- DIŞ HABERLER SERVİSİ Yatırımcıları 2021’de zorlu bir yıl bekliyor.

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcıları 2021’de zorlu bir yıl bekliyor. JPMorgan Chase & Co. stratejistleri, 2021 yılında yatırım yapılabilir varlıklardaki arzın 300 milyar dolar küçüleceğini ve bunlara yönelen nakdin 3 trilyon dolara yükseleceğini tahmin ediyor.

Aynı zamanda menkul kıymetlere yönelik talep de artıyor. ABD Merkez Bankası (FED) Mart ayında ortaya çıkan likidite krizine yanıt olarak varlık alımlarını arttırdığı için banka rezervleri yıl başından bu yana 1,4 trilyon dolar yükseldi.

Buna ek olarak, FED faiz oranı seviyelerini en azından 2023 yılı sonuna kadar sıfıra yakın tutmayı planlıyor.

Bloomberg'in haberinde, JPMorgan ekibine göre, karşılaştırma ölçütü reformu da durumları daha da karmaşık hale getireceği söylendi. Küresel düzenleyiciler, Londra’da bankalar arası faiz oranlarının önümüzdeki yıl geri çekilmesi gerektiğini düşünüyor. Dolar piyasasında, Teminatlı Gecelik Finansman Oranı (SOFR) bunun yerine geçecek aday olarak belirlendi.

Roever, yine de “karşılaştırma ölçütü reformuyla ilgili oldukça fazla belirsizlik var çünkü nakit piyasalarındaki mevcut Libor savunmasızlığıyla ilişkili” dedi. Piyasalar Londra bankalararası faiz oranı (Libor)’un sonlanmasını önemli bir risk olarak fiyatlamıyor zira yatırımcılar, “arz ve talep arasındaki dengesizlik nedeniyle, yatırım yapıyor olmaya odaklanıyorlar.”

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.