Yatırımcıların Yüzü Gülüyor! Altın Fiyatları Yükseliyor...

Yatırımcıların Yüzü Gülüyor! Altın Fiyatları Yükseliyor...

Yatırımcıların güvenli limanı altın, 2021 yılında düşüş trendine yakalandı. Yavaş yavaş toparlanmaya çalışan altın fiyatlarında bugün, yükselişle başladı! Şu an bu saatlerde altının gramı 453 TL’den alıcı bulurken düne göre tam 3 TL kadar yükseldi. Dün altın borsası 450 TL ile kapanış yapmıştı.

Güne Yükselişle Uyandı!

Dün 450-460 TL bandında işlem gören gram altın fiyatları, günü önceki kapanışa göre yüzde 0.8 azalışla kapatmıştı. Ancak yeni güne yükselişle uyandı. Gram altın fiyatlarında yeni gün, yatırımcıları sevindirdi. Dünkü kapanışa göre 3 TL kadar yükselen gram altın, bu saatlerde 453,89 TL’den işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 746 TL, cumhuriyet altını da 3.044 TL’den işlem görüyor.

Altının ons fiyatında ise bugünkü yükselişle beraber 1.731 TL seviyesi görüldü. Dünkü kapanışa göre yüzde 0.1 artış yaşayan ons altın, yatırımcılarını sevindirmeye devam ediyor.

13194798-728xauto.webp

Altın Önemli Bir Direnç Konumunda

Analistler bugün yayımlanacak olan Dünya Ekonomik Görünüm Raporu ve Küresel Finanslar İstikrar Raporu’nun yanı sıra Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, ABD Hazine Bakanı Jennet Yellen, Dünya Bankası Başkanı David Malpass’ın konuşmalarını takip edecekler.

Veri gündeminde analistler; yurt içi reel efektif döviz kuru, yurt dışında Euro bölgesinde işsizlik oranı ve ABD’de JOLTS açık iş sayısının öne çıktığını belirttiler. Teknik açıdan ise ons altın fiyatında 1.740 doların önemli bir direnç konumu olduğunun altını çizdiler.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.