Yılsonu Maaş Zammı Belli Oldu! SSK-SGK ve Bağkur’lu Herkesi Sevindiren Haber! İşte, Tüm Detaylar…!

Yılsonu Maaş Zammı Belli Oldu! SSK-SGK ve Bağkur’lu Herkesi Sevindiren Haber! İşte, Tüm Detaylar…!

SSK-SGK ve Bağkur’lu olan 9 milyon vatandaşı ilgilendiren haber sonunda geldi! Yılsonu maaş zammı netleşerek açıklandı. Bilindiği üzere her yıl Ocak ve Temmuz aylarında ( altı aylık periyotta, yılda iki kez) emeklilerin maaşlarına enflasyona göre zam yapılıyor.

SSK-SGK ve Bağkur’lu olan 9 milyon vatandaşı ilgilendiren haber sonunda geldi! Yılsonu maaş zammı netleşerek açıklandı. Bilindiği üzere her yıl Ocak ve Temmuz aylarında ( altı aylık periyotta, yılda iki kez) emeklilerin maaşlarına enflasyona göre zam yapılıyor. 2021 Ocak ayı zammından hemen sonra emekli vatandaşlar Temmuz ayı zamlarını merakla araştırmaya başladı. TÜFE oranı ve Eylül enflasyon rakamları açıklanınca emekler için Temmuz zammının da netleştiği görülüyor.

2022 Emekli Maaşları Ne kadar Olacak?

SSK-SGK ve Bağkur’lu emekli vatandaşların zam oranları yıllık enflasyon oranlarına göre belirleniyor. Ancak 2022 yılı için de net zam farkını öngörmek tamamen enflasyon rakamlarına göredir. Bu nedenle de 2022 Ocak zammı için 2021 Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanması gerekiyor. Tüm emekli vatandaşların net zamlı maaş rakamları 2022 Ocak ayının ilk iki haftasında netlik kazanıyor.

Ancak Eylül ayının bitimiyle beraber Eylül enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan bu rakamı takiben Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon rakamları da tahmin edilirse net zamlar hakkında fikir yürütmek mümkündür. Genelde uzmanlar bu konuda tahminlerini paylaşıyor.

2021 En Düşük Emekli Maaşları Nedir?

2021 yılı en düşük emekli maaşları da merak ediliyor.2022 yılında eğer söz verildiği gibi zam yapılırsa en düşük emekli maaşında bile ciddi bir artış olacağı düşünülüyor. Normalde hükümet 2022 yılında emekli maaşlarına % 5+         7 2023 yılında ise % 8+6 oranında zam yapacağını ifade etmişti.  Eğer bu oranlarda zam yapılırsa ocak ayında en düşük emekli maaşı direk 3bin 439 TL’ye yükselirken 2023 Ocak ayında ise 4Bin 213 TL rakamlarına ulaşacak. Mevcutta 2021 yılının en düşük emekli maaş rakamları ise şu şekildedir;

  • SSK 2000 öncesi emekli olan vatandaşlar en düşük 2.420 TL maaş alıyor.
  • SSK2000 sonrası emekli olan vatandaşlar ise şuan 1500 TL emekli maaşı alıyor.
  • Bağ-Kur esnaf emeklileri en düşük 1.763 TL maaş alırken,
  • Bağ-Kur tarım emeklileri ise en düşük 1.662 TL maaş alıyor.

 

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.