Sosyal medyada nasıl fenomen olunur? Kısa yoldan ünlü olmanın yolları nelerdir?

Sosyal medyada nasıl fenomen olunur? Kısa yoldan ünlü olmanın yolları nelerdir?

Sosyal medya mecralarında ünlü olmanın birçok yolu bulunuyor. Sizler için madde madde bunları ele aldık. Nasıl fenomen olunur? İçerik üretimi nasıl olmalıdır? Birçok sorunun yanıtını sizler için derledik. Detaylar haberimizde.

Sosyal medyada fenomen olmak mı istiyorsunuz? Bu sorunun cevabı hem basit hem de zor olarak verilebilir. Çünkü aslında fenomen olmanın içerisinde şans faktörü de önemli bir unsurdur. Şansınız yaver giderse bir video’dan veya bir içerikten patlama yaparsınız ve kısa sürede yüksek takipçilere ve hitlere ulaşabilirsiniz. Tabi bunun için öncelikle kendinize bir yol haritası çizmeniz gerekiyor.

Yapmanız gereken şeyleri kafanızda projeleştirip, ona göre uygun adımlarla ilerlemeniz daha sağlam temel oluşturacaktır. Tüm bu hususları anlatacağımız haberimizde, bilmeniz gerekenleri tüm detaylarıyla sizlere aktardık. İşte Twitter, Instagram, Youtube gibi sosyal medya uygulamalarında ünlü olmanın yolları. 

Uygulamanızı belirleyin 

instagram-rehber-senkrozisasyonu-kapak.png

Yapmanız gereken ilk iş hangi uygulamada içerik üreteceğinizdir. Ona göre bir sosyal medya uygulaması belirlemeniz gerekiyor. Her uygulamanın kendine özgü özellikleri bulunuyor. Bu yüzden Instagram üzerindeki bir video TikTok uygulamasında tutulmayabiliyor. 

Kategorinizi belirleyin 

Yukarıda da söylediğimiz gibi yol haritası önemlidir. İkinci adımda kategorinizi belirlemeniz gerekiyor. Yani hangi dalda içerik üreteceksiniz. Komedi, eğlence, bilgi ve oyun gibi birçok kategori arasından kendinize uygun olan bir kategoriyi seçmeniz gerekiyor.  

İşletme hesabına geçin

Kişisel olarak açtığınız hesabınızı işletme hesabına geçirin. Böylelikle ürettiğiniz içeriklerin ne kadar kişiye ulaştığına ve daha birçok bilgiye bu sayede ulaşabilirsiniz. 

İsim ve Biyografi kısmına özen gösterin

tiktok-988.jpg

İnsanlara farklı bir şey sunmanın önemli adımlarından birisi de isim ve biyografi açıklamalarıdır. Dolayısıyla insanlar farklı bir isim görünce bu neymiş böyle diye sayfanızı ziyaret edebilir. İsminizi ve biyografinizi diğerlerinden farklı olarak yazmaya özen gösterin. 

Farklı ve özgün olmaya çalışın 

Her ne kadar gün içerisinde onlarca içerik üretilse de ve bu içerikler birbirine benzese de aslında birbirinden farklı tarzda oluşturulmuşlardır. Dolayısıyla kendinize ait bir kültür oluşturun. Diğerlerinden gördüklerinizi değil, kendi düşündüklerinizi uygulayın.  

Etkileşimi kaçırmayın

nasil-icerik-ureticisi-olunur-001.jpg

Her gün düzenli olarak içerik üretmeniz gerekiyor. Eğer her gün olmuyorsa bile ürettiğiniz içerikler bir sonraki üreteceğiniz içeriğe kadar kitleyi aktif şekilde tutmalıdır. Böyle bir döngüyü kesinlikle kaçırmamanız gerekiyor. Eğer aktif bir kitle istiyorsanız siz de etkileşimde bulunmanız ve aktif olmak zorundasınız. 

Masraflardan kaçınmayın ve iletişime geçin 

Her ne kadar içerik üretip, belirli kitleye ulaşmak için emek harcanıyorsa bunun bir de maddi boyutu vardır. Dolayısıyla eğer istediğiniz kitleye ulaşamıyorsanız, her girişimci gibi siz de masraf yapmak zorunda kalabilirsiniz. Ne kadar çok tanıtım yaparsanız o kadar çok kitleye hitap edebilirsiniz. Ayrıca tüm bunların yanı sıra çeşitli markalarla iletişime geçebilir ve onlarla iş birliği yapabilirsiniz. 

Gündeme ayak uydurun ve takip edin 

instagram-profesyonel-hesap-nedir-instagram-profesyonel-hesba-nasil-gecilir-700x420.jpg

Gündemde olan olayları irdeleyin veya popüler olan içerikleri takip edin. O günün ihtiyaçlarına yönelik içerikler çıkartmaya çalışın. Bu içerikleri gören kullanıcılar kendilerinden bir parçayı o içerik de görmesi gerekiyor. 

Açık uçlu cümleler kurun ve soru sorun 

İçeriğinizde karşıdaki kullanıcıları harekete geçirecek sorular ve teşvik edici sorular sorun. Örneğin ‘’siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Veya ‘’siz olsaydınız ne yapardınız? Gibi sorularla kullanıcıları etkileşime ve yoruma davet edebilirsiniz. Bu da içeriğinize olan talebi daha da arttıracaktır. 

İlginizi çekebilir

Nude ne demek? Nude fotoğraf atmak nedir?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.