Torba Kanunu’na Göre Şehit Aileleri Artık Memur Kadrosuna Atanabilecekler!

Torba Kanunu’na Göre Şehit Aileleri Artık Memur Kadrosuna Atanabilecekler!

Torba Kanun olarak da bilinen “Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”da şehit yakınlarına müjdeli haber geldi! Kamuda çalışan şehit yakınları için artık hiçbir işleme gerek kalmadan memur kadrosuna atama yapılabilecek.

Torba Kanunu’nda Düzenleme Yapıldı

Torba yasa olarak da bilinen kanun kapsamında yeni düzenlemeler sık sık gündemde yer almaya devam ediyor. İşçilerin maaşları, atamalar ve memur kadrosu gibi birçok düzenlemeye ilişkin açıklamalar yapıldı. Yapılan düzenleme kapsamında artık şehit aileleri de memur kadrolarına atanabilecek.

Terörle mücadele esnasında yaralanan vazife malulleri, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında yaralanan ilköğretim ve orta öğretim mezunları memur unvanlı kadro ve pozisyonlara atanamamaktadır. Ancak yapılan düzenleme ile artık tüm bu kişiler memur kadrosuna atanabilecekler.

İşleme Gerek Kalmayacak

Torba Kanunu’nda yapılan düzenleme kapsamında artık; terörle mücadele esnasında yaralanana vazife malulleri, darbe girişiminde yaralananlar, ilköğretim ve orta okul mezunları memur olabilecekler. Söz konusu bu memur unvanının alınması için ise herhangi bir işleme gerek kalmayacak. Artık kamu kuruluşlarında hizmet veren şehit yakınları mamur kadrosuna işlemsiz bir şekilde katılabilecekler.

İlginizi çekebilir...

İşi Olmayana Duyurulur: 433 Personel Alımı Yapılacak! Elinizi Çabuk Tutun

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.