14 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem de can kaybı (vefat) ve yaralı sayısı son durum nedir?

14 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem de can kaybı (vefat) ve yaralı sayısı son durum nedir?

Türkiye yüzyılın felaketini yaşıyor. Karada meydana gelen en büyük deprem olan Kahramanmaraş depremi 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Yıkımın yaşandığı illerde can kaybı sayısı malesef her geçen gün artmaya devam ediyor. Enkaz altından umutlu bekleyiş ise 9. günde de devam ediyor. Peki Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı sayısı kaç oldu?

Kahramanmaraş Pazarcık 7.7 ve Kahramanmaraş Elbistan 7.6 şiddetinde iki büyük deprem meydana geldi. Depremlerin ilki sabah 04:17'de meydana gelirken ikinci deprem tam 9 saat aranın ardından Elbistan'da meydana geldi. Şiddetli deprem 10 ilde büyük yıkıma neden olurken geriye yürek burkan kareler kaldı. Arama kurtarma çalışmaları 9. gününde devam ediyor. Enkaz altından sağ çıkanlar yüreklerimize su serpmeye devam ediyor. Peki Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı sayısı kaç oldu?

DEPREM CAN KAYBI VE YARALI SAYISI SON DURUM 14 ŞUBAT 

Depremlerle ilgili son bilgiler açıklandı. Can kaybının 35 bin 418, yaralı sayısının ise 105 bin 505 olduğu belirtildi. AFAD'dan yapılan açıklamada 195 bin 962 afetzedenin bölgeden diğer illere tahliye edildiğini paylaştı.

DEPREM BÖLGESİNDEN MUCİZE HABERLERİ PEŞ PEŞE GELİYOR! 

 09.55: 198. saatte sevindiren haber bu kez Adıyaman'dan geldi. 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin isimli genç enkaz altından 198. saatin sonunda kurtarıldı.

198. SAATTE ÇİFTE MUCİZE

09.29: Kahramanmaraş’ta 17 yaşındaki Muhammed Enes ve 20 yaşındaki ağabeyi Abdülbaki, depremin 198. saatte 8 katlı Pınar apartmanının enkazından sağ olarak çıkarıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.