2021-22 eğitim yılının ne zaman sona ereceği açıklandı! MEB tarafından yüz yüze eğitime ara verilecek tarih…

2021-22 eğitim yılının ne zaman sona ereceği açıklandı! MEB tarafından yüz yüze eğitime ara verilecek tarih…

Türkiye’nin pandemi ile mücadelede normalleşme dönemine girmesi eğitim ve öğretim hayatının yeniden başlamasını sağladı. 0-17 yaş grubu arasında yaygınlaşan covid-19 vakaları ise eğitime ara verileceği endişesini doğurdu. Öğrenci ve velilerin endişelerine yanıt Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. 2021-22 yılı eğitim ve öğretim yılı ne zaman sona erecek?

Türkiye’nin pandemi ile mücadelede normalleşme dönemine girmesi eğitim ve öğretim hayatının yeniden başlamasını sağladı. 0-17 yaş grubu arasında yaygınlaşan covid-19 vakaları ise eğitime ara verileceği endişesini doğurdu. Öğrenci ve velilerin endişelerine yanıt Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. 2021-22 yılı eğitim ve öğretim yılı ne zaman sona erecek? Vaka sayılarının artması eğitime ara verilmesine neden olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer tarafından öğrenci ve velilerin merak ettikleri sorulara yanıt verildi. Ülkemizde eğitim hayatına devam eden 18 milyon öğrenci bulunuyor. 1 milyonu aşkın eğitimciyi de yakından ilgilendiren okulların eğitim yılı takvimi belirlendi. Covid-19 vakalarının 0-17 yaş grubu arasındaki artışı nedeni ile yüz yüze eğitime ara verileceği iddiaları gündeme gelmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların şu an için kapatılmayacağını açıkladı. Önemli olanın eğitim sürecinin devam etmesi olduğunu belirten Bakan Özer, ‘’Okullar kapatılsa bile eğitim uzaktan da olsa sürdürülmelidir. Öğrencilerin okuldan uzak kaldıkları zamanda öğrenim eksikliğini kapatmaya odaklanmalıyız. Bunun için Kasım ayından itibaren destek paketlerini uygulamaya geçireceğiz. Hem öğrenciler hem de eğitimcilerin yeniden okula adapte olması için çalışıyoruz’’ diye konuştu.

2021-22 eğitim yılı takvimi

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 6 Eylül tarihinde başladı. 71 bin 320 okulda yüz yüze eğitim veriliyor. Bugüne kadar 5 bin 900 okulda covid-19 vakası tespit edildi. Korona virüsüne yakalanan öğrencilerin bulunduğu sınıflar tecrit altına alındı ve yüz yüze eğitim sonlandırıldı. 14 günlük karantina döneminin tamamlanmasının ardından öğrencilerin okula dönmesine izin verildi. Korona virüsüne yakalanan öğrencinin temaslı olduğu öğrenciler üzerinden eğitim süreci durduruldu. Eğitimin aksamaması için öğrencilere uzaktan eğitim verilmeye devam ediyor. Karantina altına alınan öğrenci, eğitim sürecinden uzaklaşmıyor. Okulların kapatılması halinde ise digital alan üzerinden eğitimin verilmeye devam edilecek.

Yarı yıl tatili ne zaman?

Öğrencilerin yanıtını merakla beklediği soruların başında ‘’birinci dönem tatili ne zaman başlayacak’’ sorusu yer alıyor. Birinci ara tatil 12 Kasım 2021 tarihinde başlayacak. Haftasonları ile birlikte tatil toplam 9 gün sürecek. Eğitim yılı yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat tarihlerini kapsayacak. Öğrenciler karnelerini 21 Ocak Cuma günü alacak. 7 Şubat’ta yeniden okula dönecek olan öğrenciler 11-15 Nisan tarihlerinde ikinci ara dönem tatiline girecek. 2021-22 eğitim yılı 17 Haziran 2022 tarihinde sona erecek.
 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.