6 diplomalı aşçı

6 diplomalı aşçı

Aşçı Melih Oktay bütün 6 üniversite bitirdi.

Aşçı Melih Oktay bütün 6 üniversite bitirdi. 2'si lisans, 4'ü ön lisans elde etmek üzere birbirinden farklı 6 üniversite okudu. Okuduğu bölümlerde gelen meslek tekliflerine karşın o baba mesleği olan aşçılığı seçti. Babasıyla birlikte esnaf lokantasında çalışan genç aşçının diplomalarını görenler hayretler içerisinde kalıyor.

Melih Oktay, okumanın önemine değinirken, neden bu mesleği seçtiğini ise şöyle anlattı: "Ben 6 tane üniversite bitirdim, tümü de ayrı olarak bölümler. Bir yana eğitim hayatıma devam ederken öteki yandan da çalışma hayatımı sürdürdüm. Yaz aylarında kendi meslek yerimizde çalışmaya devam ediyordum. Kendi buluşumuz çorbanın haricinde değişik yemekler ve kabak helvası yapıyoruz. Türkiye'de sadece bizde var. Burası benim ilgimi çekmeye başladı, bundan nedeniyle kendi işimizi yapıyorum. giderken bana fazla sayıda teklifler geliyordu, halen de gelmeye devam ediyor. Kendilerine teşekkür ederek kabul etmedim. Çünkü kendi işimiz, bunun yanı sıra bu mesleği severek yapıyorum. İnsanların sevdikleri meslekleri yaparsa daha başarılı olacağını düşünüyorum. Bitirdiğim okulların diplomalarını meslek yerimize gördüğünüz gibi astım. Gelen müşterilerin ilgisi fazla çekiyor. Görünce senin mi diye soruyorlar. Hatta bu dek okullu gereksiz yere mı okudun diyor soruyor. Ben bu mesleği severek yapıyorum ve beni bunlar mutlu ediyor. Natürel fakat okudum, fakat boşu boşuna değil".

Melih Oktay'ın babası Seyidi Oktay ise, "Eğitimli ırk yaptıkları işlerde fazla başarılı oluyor. Oğlumun eğitime ilgisi var, okumaktan zevk alıyor. Okuyan illa memur olacak diye bir kanun yok. Biz devletimizi seven insanlarız. Devletimiz bugün istesin hiçbir ücret, almadan oğlumu gönderirim. Lakin başkasının işinde çalışacağına kendi işinde çalışması bizleri daha mutlu ediyor. O da bunu tercih etti, saygı duyduk" dedi.

Seyfettin Aras
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.